В Житомирській області вогнеборці ліквідували займання у житловому будинку

В Житомирській області вогнеборці ліквідували займання у житловому будинку

25.10.14 12:04 0 664
24 жовтня о 05:25 на пункт зв’язку 10-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Новоград-Волинський надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку, що розташований в селі Несолонь.

До служби порятунку «101» зателефонувала господарка оселі. Жінка розповіла, що прокинулась від запаху диму і побачила полум’я. Вона одразу ж викликала вогнеборців і вибігла на свіже повітря. Завдяки оперативним діям бійців ДСНС пожежу було локалізовано о 05:55, а остаточно ліквідовано о 06:20. Проте вогонь встиг знищити 2 кв.м дерев’яного перекриття.

Як згодом з’ясувалося власниця розпалила грубку і лягла спати. В результаті того, що груба була збудована з порушенням норм та правил пожежної безпеки, а саме відсутні розподілки, почала горіти стеля. В результаті пригоди загиблих та травмованих не виявлено.

Шановні громадяни! Починається опалювальний сезон. Щоб уникнути лиха та захистити свою оселю й життя від пожеж, слід виконувати наступні правила безпеки. По-перше, перевірити відповідність відстані від внутрішніх стінок печі та димаря до дерев’яних стін і перекриття будинку. Вона визначається вимогами будівельних норм і здебільшого становить не менше 38 см. Щоб мати змогу своєчасно виявити тріщини в цегляній кладці печі та димаря, їх необхідно білити. Поява слідів кіптяви вкаже на наявність та місця пошкоджень. Дерев’яна підлога перед топковими дверцятами печі обов’язково повинна бути захищена металевим листом розміром 50х70 см. Ні в якому разі надмірно не перегрівайте печі, не залишайте вогонь без нагляду та не розпалюйте його за допомогою бензину чи інших горючих рідин. Не розміщуйте меблі, дрова, занавіски та інші спалимі речі впритул до печей, відстань до них має бути не менше 0,5 м. В опалювальний сезон очищуйте димарі від сажі не рідше одного разу на три місці.

Шановні громадяни будьте обачливими та пам’ятайте, що від цих порад залежить Ваше життя!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ