На Тернопіллі рекомендації щодо керування автомобілем в несприятливих погодних умовах

На Тернопіллі рекомендації щодо керування автомобілем в несприятливих погодних умовах

25.10.14 15:53 0 672
Кожен водій знає, що несприятливі погодні умови значно ускладнюють рух транспорту. Дощ, туман, снігопад – саме вони в певній мірі стають супутніми причинами дорожньо-транспортних пригод. Керування автомобілем на слизькій проїзній частині, з обмеженою оглядовістю вимагають від водіїв відповідної уваги та певних навиків.

При здійсненні поїздок в погану погоду знизьте швидкість і рухайтеся повільніше, ніж зазвичай по сухому дорожньому покриттю. На слизькій дорозі не гальмуйте різко, це не тільки марно, але й небезпечно. Різке гальмування призводить до блокування коліс і збільшення гальмівного шляху, а найчастіше до втрати керованості. Проїжджаючи небезпечну ділянку, намагайтеся зберігати швидкість постійною. Не робіть різких рухів кермом.

На слизькій дорозі краще уникати різких маневрувань і обгонів. При русі на підйом, вибирайте таку передачу, щоб не доводилося переключатися до повного завершення підйому. Під час спуску не натискайте на педаль зчеплення, при керуванні авто на швидкості плавно гальмуйте.

Також завжди під час руху автомобіля паски безпеки водія і всіх пасажирів повинні бути пристебнутими. Слід пам'ятати що пристебнутий пасок безпеки на 30 відсотків зменшує важкість автопригоди, рятує життя та здоров'я.

Крім того, водію необхідно слідкувати за технічним станом транспортного засобу, адже несправні склоочисники, зношений протектор шин, несправності гальмівної системи, приладів освітлення та багато іншого можуть призвести до трагічних наслідків.

ДАІ закликає всіх учасників дорожнього руху бути вкрай обережними та уважними!

УДАІ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Луцькі школярі власними ...

КОМЕНТАРІ