Автострахування КАСКО

Автострахування КАСКО

25.10.14 19:31 0 1058
страховка КАСКО від http://www.pzu.com.uaСвіт не такий привітний і м’який, яким би його хотілось бачити. Неприємності підстерігають нас на кожному кроці, і від цього не може бути застрахованим ніхто. Не дарма ж у народі створено прислів’я "якби знав де упадеш, то постелив би подушку". При цьому є речі, які дійсно не можливо передбачити (урагани, торнадо і тому подібне). А є ситуації, з якими людина по роду своєї діяльності стикається регулярно і небезпеки, які її при цьому очікують можливо передбачити і частково уникнути їх при набутті практичного досвіду. Найбільш яскравим прикладом може бути керування автомобілем. Це доволі відповідальне заняття за будь-яких умов, яке вимагає виключної уважності, обережності, майстерності і сукупності практичних та теоретичних знань. Цілком зрозуміло, що водій-початківець та водій зі стажем, по-різному вправні, по-різному оцінюють ситуацію і мають відмінну швидкість реакції на неї, тим більше в сучасних умовах, коли машин стало занадто багато, при тому, що якість і площа покриття автодоріг не відповідають вимогам часу. Тому, практично усі країни світу на законодавчому рівні затверджують необхідність страхування автомобіля від різного роду негативних впливів. Автострахування може бути:
- обов’язковим (ОСАГО) - страхування відповідальності особи. Тобто у разі ДТП з вашої вини, страхова сума виплачується потерпілому;
- добровільним (КАСКО) - страхування самого майна (автомобіля). В цьому випадку страхова сума виплачується власникові авто і покриває потреби у ремонті.
Принциповою відмінністю КАСКО крім, власне, обов’язковості є об’єкт і об’єми страхування. Так, наприклад, страховими випадками у КАСКО можуть бути:
ДТП, пожежа, стихійне лихо, падіння чи дія сторонніх предметів чи осіб тощо. При цьому об’єм страхових випадків обирається самостійно (можливо згідно із об’ємом пакетних програм), а вартість КАСКО залежить від об’єму конкретної програми. Крім, власне, програми на вартість впливають такі фактори, як напрям використання авто і їх кількість (при одночасному страхуванні кількох авто).


Источник: http://www.pzu.com.ua/individual/avto/kasko.html
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ