На Хмельниччині рятувальники навчались ліквідовувати аварію з витоком небезпечної хімічної речовини

На Хмельниччині рятувальники навчались ліквідовувати аварію з витоком небезпечної хімічної речовини

26.10.14 10:02 0 673
24 жовтня на ПрАТ «Славутський пивоварний завод» відбулось комплексне навчання з ліквідації аварії, що призвела до витоку аміаку. До навчань долучилися працівники 18-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Славути та спеціалізовані служби цивільного захисту району.

За тактичним задумом, внаслідок порушення технологічного процесу під час експлуатації трубопроводу з аміаком сталася розгерметизація та послідуюче розтікання хімічної речовини.

Після спрацювання системи раннього виявлення надзвичайної ситуації на об’єкті, черговий диспетчер викликав рятувальників. Два відділення вогнеборців та служби взаємодії оперативно прибули на ліквідацію умовної надзвичайної події. Рятувальники провели розвідку та встановили місце знаходження потерпілих, після чого подали розпилений струмінь води для осадження отруйної хмари та піну на покриття розлитого аміаку.

У ході навчання лікарі надали допомогу потерпілому, аварійна бригада РЕМ відключила електропостачання підприємства. Працівники міліції забезпечили охорону громадського порядку, регулювання дорожнього руху та збереження матеріальних цінностей у зоні аварії.

Подібні навчання мають на меті вдосконалення навичок та комплексного реагування усіх оперативних служб міста, виявлення помилок та виключення їх допущення при виникненні реальних аварій на підприємствах, де у технологічному процесі використовуються небезпечні хімічні речовини.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: ДСНС: понад 7 тисяч ...

КОМЕНТАРІ