В Житомирській області у Чуднівському районі через порушення правил користування пічним опаленням загинула пенсіонерка

В Житомирській області у Чуднівському районі через порушення правил користування пічним опаленням загинула пенсіонерка

27.10.14 10:45 0 584
25 жовтня о 13:59 за номером «101» на пункт зв’язку 19 державної пожежно-рятувальної частини м.Чуднів надійшло повідомлення про загоряння в житловому будинку в селі Дубище Чуднівського району, у якому може знаходитися літня жінка. Вже за 5 хвилин на місце події прибув черговий караул рятувальників, який виявив сильне задимлення в будинку та приступив до ліквідації осередку займання - на ліжку, розташованому впритул до розтопленої грубки, тліли ковдра матрац та покривало.

88-річну господарку будинку на цей момент вже виніс із житлового будинку сусід. Однак прибулі за викликом медики зарадити їй вже нічим не змогли. Як стало відомо згодом, бабуся самостійно не могла пересуватися і у момент пожежі перебувала у будинку сама, у сусідній з осередком займання кімнаті, де ймовірно й отруїлася продуктами горіння.

За попередніми даними пожежа сталася через використання несправної печі – уся вона була в тріщинах, а подекуди і взагалі без штукатурки.

Тож, аби уникнути подібних ситуацій, рятувальники нагадують правила безпеки. Опалюючи приміщення піччю, перевірте, чи не з’явилися в ній тріщини або щілини. Це можна зробити, спаливши в печі трохи паперу, та згодом оглянувши її ззовні, – у місцях тріщин буде добре видно закоптіння. Виявлені тріщини необхідно замастити глиною чи розчином. Підлогу перед топковим отвором печі необхідно захистити металевим листом від попадання на неї жаринок. Обережність слід виявляти власникам будинків із дерев’яним перекриттям. Не зберігайте на горищах та в підвалах легкозаймистих речовин. Особливо опікуйтесь тим, аби під час обігріву житла не постраждали діти, або ж їхні пустощі не призвели до біди!

У ДСНС України у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ