В Івано-Франківській області у Верховинському районі правоохоронці оперативно розкрили вбивство місцевої пенсіонерки

В Івано-Франківській області у Верховинському районі правоохоронці оперативно розкрили вбивство місцевої пенсіонерки

27.10.14 08:06 0 736
Повідомлення про виявлення тіла 75-річної жінки зі слідами насильницької смерті надійшло в райвідділ міліції надвечір, а вже за кілька годин правоохоронці встановили особу підозрюваного у скоєнні цього злочину та затримали його.

Мертву пенсіонерку, яка мешкала сама, виявила сусідка. Про трагічну подію вона розповіла сільському голові, а той зателефонував у міліцію. Працівники райвідділу внутрішніх справ, які невдовзі вже були у гірському селі, з першочергового огляду місця події зрозуміли, що зловмисник намагався приховати сліди скоєного. Що ж до його особи, то встановити її вдалося за якийсь час в результаті опитування односельців загиблої. Таким чином правоохоронці отримали підстави підозрювати у вчиненні вбивства 53-річного місцевого чоловіка, який час від часу навідувався до одинокої пенсіонерки. Але затримати його відразу ж не було можливості, оскільки він не має певного місця проживання. Утім, й довго переховуватися лиходієві не довелося. Посеред ночі верховинські міліціонери спільно з оперативниками з обласного управління міліції зуміли вистежити лиходія та затримати його у лісовому масиві неподалік села, де було скоєно особливо тяжкий злочин.

Затриманий спочатку заперечував свою причетність до насильницької смерті жінки, але під тиском доказів, пред'явлених йому правоохоронцями, змушений був зізнатися в тому, що накоїв. З'ясувалося, що напередодні увечері між ним та загиблою виник конфлікт. Обоє вони вже були напідпитку, тож контролювати емоції та вчинки, як виявилося, не змогли. В якийсь момент гість вхопив кухонного ножа та заподіяв господині помешкання смертельні ножові поранення. Відтак він заховав знаряддя вбивства, трохи поприбирав у кімнаті, де воно сталося, та поспішив утекти.

За фактом скоєння злочину розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). За його вчинення верховинцю реально загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

СЗГ УМВС України

В Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині міліція ...

КОМЕНТАРІ