Фільм «Плем’я» здобув чергові нагороди на фестивалях у Польщі та Бельгії

Фільм «Плем’я» здобув чергові нагороди на фестивалях у Польщі та Бельгії

27.10.14 12:30 0 618
Картина «Плем'я» Мирослава Слабошпицького здобула перемогу на кінофестивалях «Тофіфест» (Польща) та в Генті (Бельгія).

На «Тофіфесті», як повідомляється на сайті кінофестивалю, стрічка завоювала гран-прі як «яскрава робота та крик у безсловесності проти нелюдського ставлення».

Окрім визнання журі, картині присуджено премію в розмірі 20 тисяч польських злотих (майже 78 тисяч гривень).

На фестивалі в Генті, присвяченому саундрекам у сучасному кіно, картина «Плем’я» завоювала Explore Award як «безкомпромісна робота», повідомляє сайт Film Fest Gent. Рішення приймали глядачі у віці від 18 до 26 років. Аудиторія кінофоруму – меломани й поціновувачі музичного кіно.

Нагадаємо, звуковим оформлення стрічки займався Сергій Степанський.

За правилами кінофестивалю в Генті, картина-володар Explore Award отримує безкоштовну медіакампанію в бельгійських ЗМІ. «Плем’я» рекламуватимуть видання De Morgen та радіо «Студія Брюссель» (Studio Brussel), що націлені на голладськомовну аудиторію.

На рахунку «Племені» вже майже 20 призів міжнародних кінофорумів. Найбільшої популярності картина здобула на міжнародному Каннському кінофестивалі, де вперше в його історії українська стрічка здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики». Ця робота Мирослава Слабошпицього увійшла до п’ятірки фіналістів, які претендують на премію за найкращий дебют («Європейське відкриття») European Film Awards Європейської кіноакадемії, повідомляє «Телекритика». Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У день голосування на ...

КОМЕНТАРІ