На Рівненщині міліція проводить перевірку фактів порушення виборчого законодавства

На Рівненщині міліція проводить перевірку фактів порушення виборчого законодавства

27.10.14 15:21 0 678
В області під час виборчого процесу, який стартував о 8.00 годині і закінчився о 20.00 годині у порівнянні з іншими регіонами України пройшов спокійно, проте сталися наступні правопорушення, які зафіксовані працівниками міліції:

— О 08.30 невідома особа повідомила на мобільний телефон працівника міліції, що здійснював охорону громадського порядку на виборчій дільниці в приміщенні обласної дитячої лікарні, що приміщення заміноване. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Рівненського міського відділу міліції, експерти вибухотехніки НДЕКЦ при УМВС України в Рівненській області, кінологи, медичні працівники, рятувальники та співробітники МНС. З дозволу голови дільничної виборчої комісії та в присутності спостерігачів правоохоронці та вибухотехніки, провели детальний огляд приміщення та прилеглої території спеціалісти. Жодних вибухових речовин та підозрілих предметів не виявили. Робота дільниці була зупинена буквально на 45 хвилин. Повідомлення про замінування, виявилось неправдивим. Правоохоронці проводять усі необхідні слідчо-оперативні заходи, аби встановити особу зловмисника.

— 26 жовтня в обласному центрі працівники роти патрульної служби Рівненського міськвідділу міліції виявили близько 25 білбордів, на яких розміщена агітація кандидатів у народні депутати України. Згідно чинного законодавства за порушення вимог статті 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації, агітація в день проведення референдуму), тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від п'ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, — зазначив начальник Рівненського МВ УМВС в Рівненській області Руслан Мельник. — Будь-яка агітаційна діяльність напередодні та вдень виборів вважається незаконною. Наразі відомості про незаконну агітаційну діяльність внесені до журналу єдиного обліку Рівненського міського відділу міліції. Проводиться перевірка під час, якої будуть встановлені винні особи, яких буде притягнуто до відповідальності. — Близько 13.30 години в приміщенні виборчої дільниці №560790, що в Сарнах 29-річний місцевий житель Ігор пожмакав свій бюлетень. Про порушення негайно повідомили правоохоронців. Міліціонери освідчили правопорушника та встановили, що чоловік перебуває у стані алкогольного спяніння. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статт1 158-1 Кримінального кодексу України (Голосування виборцем на виборчій дільниці більше ніж один раз). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

— 26 жовтня 2014 о 12.30 до чергової частини Рівненського міськвідділу міліції звернулася довірена особа кандидата в народні депутати по 152-му виборчому округу та повідомила про те, що до нього звернулися жителі міста Рівне та повідомляють про те, що невідомі особи надсилають їм смс-повідомлення з текстом, що один із депутатів зняв свою кандидатуру на користь іншого. Міліціонери встановили, що кілька мешканців обласного центру отримали смс-повідомлення агітаційного змісту, у яких йдеться, про те, що один з кандидатів в народні депутати зняв свою кандидату на користь іншого. Відомості по данному факту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За частиною 1 статті 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) відкрито кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. Триває досудове розслідування, під час якого буде встановлено особу що надсилала смс-повідомлення рівнянам.

— В обласному центрі на виборчій дільниці № 560907, що знаходиться по вулиці Князя Острозького в палаці культури «Хімік» виборець порвав бюлетень, тому що у ньому не було пункту «проти всіх». Члени дільничної виборчої комісії попросили чоловіка вийти за межі дільниці та повідомили про подію правоохоронцям, що здійснювали охорону громадського порядку на дільниці. Чоловік вийшов, та влаштував бійку під час якої вдарив одного із членів дільничної комісії. На місці події виїхала група швидкого реагування та слідчо-оперативна група Рівненського міськвідділу міліції. Правоохоронці заспокоїли та встановили особу правопорушника, ним виявився 43-річний рівнянин Володимир. Міліціонери відвезли Володимира на медичний огляд, який показав, що чоловік перебуває у стані алкогольного сп'яніння. Відомості про події внесені до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень Рівненського міського відділу міліції. Проводиться перевірка під час якої, після повного витвереження Володимира, буде притягнуто до відповідальності за хуліганські дії вчинені на дільниці. За фактом нанесення тілесних ушкоджень члену ДВК відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України (умисні легкі тілесні ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Тернопільщині на ...

КОМЕНТАРІ