В Житомирській області андрушівські правоохоронці часті гості у школах району

В Житомирській області андрушівські правоохоронці часті гості у школах району

27.10.14 16:12 0 661
Відразу у двох загальноосвітніх закладах побували минулого тижня працівники Андрушівського райвідділу міліції, де спілкувались з учнями на актуальні для них теми. Діти отримали відповіді на свої запитання, а правоохоронці заручились їх підтримкою у профілактиці дитячих правопорушень.

Днями до загальноосвітньої школи №1 райцентру та Андрушівського професійного ліцею завітали працівники кримінальної міліції у справах дітей місцевого райвідділку.

- Безпосереднє знайомство з дітьми у звичній для них обстановці допомагає краще їх зрозуміти та сприяє більш відвертій розмові, – розповідає старший оперуповноважений сектору Андрушівського РВ Лариса Войцехівська. – А запитання, які задають підлітки на таких зустрічах, для них дуже серйозні і важливі.

Відтак розмова точилась довкола пагубних звичок та їх наслідків для людини, і особливо молоді, а також правових аспектів деяких вчинків. Діти разом з правоохоронцями моделювали ситуації, які розпочинаються з пропуску занять та негативної поведінки на уроках, образ друзів та неввічливості до дорослих. Розуміння негативу, до якого призводять, здавалося б, буденні речі, з'явилося у більшості з школярів після активного обговорення.

Спеціально для старшокласників та учнів професійного ліцею правоохоронці розповіли про порядок відбору та умови вступу на навчання до вищих навчальних закладів системи МВС України.

Тож кожен, хто став учасником зустрічі, отримав для себе корисну інформацію. Відтак, за словами начальника Андрушівського РВ Сергія Бойка, правоохоронці й надалі відвідуватимуть навчальні заклади міста та району, аби допомагати дітям осягати ази правознавства та застерігати від нерозважливих вчинків з негативними наслідками.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області

(за повідомленням Андрушівського РВ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ