На Хмельниччині проаналізували стан реалізації Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для гіпертоніків

На Хмельниччині проаналізували стан реалізації Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для гіпертоніків

28.10.14 11:45 0 651
Нещодавно у м. Хмельницькому відбулася регіональна нарада-семінар лікарів-терапевтів, кардіологів, лікарів загальної практики-сімейної медицини за участі головного позаштатного терапевта МОЗ України, завідувача кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб №1 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, академіка Національної академії медичних наук України, професора, доктора медичних наук В.З. Нетяженка та начальників штабів по Пілотному проекту і головних спеціалістів Департаменту охорони здоров'я Хмельницької облдержадміністрації.

Головний терапевт МОЗ провів аналіз нормативного забезпечення реалізації Пілотного проекту стосовно запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою у Хмельницькій області та перевірив стан реалізації проекту в аптечній мережі області з виїздом до аптечних закладів м. Хмельницького та області. Побував він і в закладах охорони здоров'я, де перевірив, зокрема наявність реєстру хворих на гіпертонічну хворобу та порядок його ведення, забезпеченість рецептурними бланками та інформаційними матеріалами для населення.

Фахівець звернув увагу на результати реалізації Пілотного проекту в Україні та зокрема на Хмельниччині, наголосив на їх подальшому покращенні та раціональному використанні бюджетних коштів для забезпечення значної кількості хворих на гіпертонічну хворобу ефективними та недороговартісними ліками з метою їх регулярного прийому для недопущення важких ускладнень гіпертонічної хвороби.

На зібранні про заходи щодо реалізації Пілотного проекту у Хмельницькій області також прозвітували провідні спеціалісти Департаменту охорони здоров'я.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська область: за ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ