Хмельницька область: впродовж доби вогнеборці краю ліквідували 13 пожеж

Хмельницька область: впродовж доби вогнеборці краю ліквідували 13 пожеж

28.10.14 13:08 0 652
З настанням похолодання на території Хмельниччини збільшилась кількість пожеж, адже щоб обігрітись люди почали використовувати печі, електрообігрівачі. Через порушення правил пожежної безпеки під час їх експлуатації часто виникають пожежі, люди гинуть, втрачають житло і майно. З початку поточного року на території Хмельниччини виникло понад 700 пожеж, з них більше 530 – в житловому секторі. На пожежах виявлено 51 загиблого, з них 4 – діти.

Впродовж доби вогнеборці краю ліквідували 13 пожеж.

Так, зранку 26 жовтня виникла пожежа в приватній надвірній будівлі на вул. Роксолани у м. Полонне. Об 11:27 до Служби порятунку «101» зателефонували власники та повідомили про загоряння. Вогнеборці 17-ї державної пожежно-рятувальної частини пожежу локалізували об 11:46, ліквідували об 11:49. Вогнем знищено 32 кв. м покриття. Ймовірна причина пожежі – дитячі пустощі з вогнем.

Вже за 13 хвилин черговий караул 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Городок відправився на гасіння пожежі в прибудові до житлового будинку на вул. Котовського. О 12:04 працівники ДСНС пожежу на площі 18 кв. м локалізували, о 12:10 – ліквідували. Вогнем пошкоджено прибудову, домашні речі, будівельні матеріали. За попередньою інформацією, пожежа виникла через коротке замкнення електромережі.

О 12:40 чергове відділення 19-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Старокостянтинів відбуло на гасіння пожежі в с. Огіївці. На момент прибуття підрозділу пожежа в приватній надвірній будівлі розповсюдилася на площу 24 кв. м. Полум’я пошкодило покриття, знищило 1 т сіна. Причина займання встановлюється слідством.

Того ж дня на вул. Пілотській, що в обласному центрі, виникла пожежа у приватному житловому будинку. Рятувальникам про загоряння сповістили о 14:32 власники. До місця події оперативно було направлено чергове відділення 2-ї державної пожежно-рятувальної частини та групу спеціальної пожежної техніки. Спільними зусиллями пожежу, що розповсюдилась на площу 20 кв. м було локалізовано о 14:56, ліквідовано о 15 годині. Вогнем пошкоджено покриття, речі домашнього вжитку. Найімовірніше, пожежа виникла через коротке замкнення електромережі.

Ввечері 26 жовтня виникло загоряння в приватній надвірній будівлі у с. Кременчуки Красилівського району. О 19:45 рятувальникам повідомили про пожежу. За вказаною адресою оперативно прибули вогнеборці 23-ї державної пожежно-рятувальної частини та місцевої пожежної команди с. Кременчуки. Вогнем пошкоджено покриття та перекриття на площі 15 кв. м, речі домашнього вжитку. Причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Пізно ввечері житловий будинок палав у с. Сарнів Волочиського району. О 21:45 до місця події відправилися рятувальники 26-го державного пожежно-рятувального посту смт. Війтівці. Завдяки їх оперативним та злагодженим діям пожежу на площі 88 кв. м о 21:57 було локалізовано, о 22:05 – ліквідовано. Вогнем пошкоджено покриття. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Наразі збитки завдані пожежами з’ясовуються. Внаслідок подій ніхто не постраждав.

Також на гасіння пожеж виїжджали вогнеборці Шепетівського, Білогірського, Летичівського та Хмельницького районів.

Шановні громадяни! Не нехтуйте правилами пожежної безпеки – дуже часто, під час необережного користування, вогонь виходить з-під контролю та завдає великої шкоди господарству та людям.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ