Регіональні проекти з розвитку вугільної та торфодобувної галузей мають стати пріоритетними при формуванні Стратегії Волинь-2020

Регіональні проекти з розвитку вугільної та торфодобувної галузей мають стати пріоритетними при формуванні Стратегії Волинь-2020

28.10.14 10:54 0 661
Регіональні проекти з розвитку вугільної та торфодобувної галузей мають стати пріоритетними при формуванні Стратегії Волинь-2020. Такої позиції притримується голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. в ході оперативної наради, він вчергове наголосив на консолідації зусиль усіх відповідальних сторін для втілення важливих проектів наступного року.

Зокрема, щодо завершення будівництва першої черги шахти №10 «Нововолинська», на фінансування для копальні відкрили, борг із зарплати людям виплатили, кошти на рахунку є, тепер справа – за шахтарями. Наразі шахтарі отримали 37 млн грн з держбюджету, у листопаді надійде черговий транш у розмірі 26 млн грн.

Наступний інвестиційний проект – ДП «Волиньторф», адже перспектива місцевих торфобрикетних заводів відкриває великі можливості для регіону. І головне завдання влади тут: створити умови для розвитку галузі, залучити інвестиції, допомогти у вирішенні земельних питань, відводом родовищ корисних копалин. Голова облдержадміністрації повідомив, що Волинь рекомендації КМУ щодо реалізацію цього проекту отримала, наразі триває напрацювання процедурних моментів.

В області розпочали працювати над розробкою програми “Волиньбурштин”. За словами голови облдержадміністрації, вже проведено перші роботи та визначено основні родовища бурштину, тому наразі відпрацьовується механізм отримання коштів. До співпраці планують залучати і громадськість, яка здебільшого є власником земель, на яких знаходяться поклади корисних копалин. Також для проведення додаткових розвідувальних робіт передбачається залучення інвесторів. Підготовчий етап планують завершити до кінця року, а питання розглянути на черговій сесії облради.

Голова облдержадміністрації сподівається, що спільними зусиллями вдасться запустити ці проекти задля економіки Волині. Зокрема, на черговій сесії облради депутатам представлять напрацювання проекту обласного бюджету-2015.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники патрульної ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ