Луцьк: бюджет міста по загальному фонду виконано на 99,3 %

Луцьк: бюджет міста по загальному фонду виконано на 99,3 %

28.10.14 17:08 0 804
29 жовтня відбудеться чергова сесія міської ради. ж на засідання зібралися члени постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, аби розглянути питання, які включені до порядку денного пленарного засідання сесії. Участь у її роботі взяли депутати Іван Корчук, Юрій Корольчук, Олександр Пиза, Тарас Бас, заступник міського голови Лариса Соколовська.

Під час заслуховування інформації про виконання бюджету міста Луцька за 9 місяців 2014 року начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова повідомила, що рівень виконання основного фінансового документу по загальному фонду становить 99,3 %.

Співдоповідачем з цього питання виступив й в.о. начальника Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Богдан Шинкарук. Він зауважив, що податковій службі поставлено завдання працювати над 100 % наповненням місцевих бюджетів. За його словами, за 9 місяців є позитивні зрушення із наповненням бюджету. Вдалося зменшити податковий борг. Однак, на нинішній час недоїмка з плати за землю становить 20 млн грн.

Богдан Шинкарук зауважив, що основна стаття наповнень бюджету це податок на доходи фізичних осіб. Тому ведеться робота з виявленням фактів неоформлених працівників. Він навів цікавий приклад, коли усі заклади ресторанного господарства міста Луцька в місяць сплачують 58 тисяч гривень податку на доходи з фізичних осіб. За його словами, це означає, що працюють неоформлені працівники.

Він наголосив, що працівники податкової працюють з такими підприємцями. За його словами, їхнє завдання не штрафувати, а переконувати роботодавців реєструвати своїх найманих працівників.

Зрештою, члени комісії вирішили взяти інформацію до відома.

Ще одним питання, яке розглядатимуть на 65-сесії міської ради, буде внесення змін до рішення міської ради від 07.02.2014 № 53/3 “Про бюджет міста Луцька на 2014 рік” з врахуванням змін, внесених міською радою. Серед внесених змін начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова зауважила, що пропонується виділити кошти на придбання земельної ділянки для розширення міського кладовища у селі Гаразджа та будівництво чергової черги полігону твердих побутових відходів.

Заступник міського голови Лариса Соколовська інформувала членів комісії з питання “Про затвердження Положення про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Луцька у новій редакції”. За її словами, над цим документом тривала кропітка робота. Обговорювалися усі пропозиції. Були впорядкровані норми попередніх подібних документів.

Голова постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Іван Корчук закликав колег підтримати запропонований проект рішення. За його словами, була проведена значна робота,усі депутати чи інші зацікавлені особи могли подати свої пропозиції щодо змін у документ.

Зрештою, члени комісії підтримали запропонований документ.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: на ...

КОМЕНТАРІ