Суд виніс вирок 56-річному жителю Рівного,який вимагав у підприємця з Хмельниччини 160 тисяч доларів США

Суд виніс вирок 56-річному жителю Рівного,який вимагав у підприємця з Хмельниччини 160 тисяч доларів США

28.10.14 16:08 0 804
Пообіцявши виплатити вказану суму, потерпілий звернувся за допомогою до хмельницьких правоохоронців, і чергова зустріч з вимагачем закінчилась арештом останнього.

За матеріалами управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області Рівненським міським судом було винесено вирок 56-річному мешканцю Рівного. Останній у червні 2008 року за попередньою змовою з невстановленими особами, виконуючи роль організатора злочину, вимагав грошові кошти в сумі 160 тисяч доларів США у директора приватного підприємства, розташованого на території Хмельницької області.

Чоловіка без його згоди привезли у місто Рівне та незаконно утримували протягом 9-ти годин в офісному приміщенні. Потерпілий пояснював, що організатор злочину у разі несплати вказаної суми, погрожував розправою над ним та його рідними, знищенням його майна. Вимагач стверджував, що 160 тисяч доларів США — це відшкодування за невиконані потерпілим умови договору, який був укладений між ними.

Рівненський міський суд визнав підозрюваного винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 «Вимагання» Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляд 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 1 рік. Апеляційний суд Рівненської області залишив вирок Рівненського міського суду без змін.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ