Чернігів: Презентація Книги року

Чернігів: Презентація Книги року

28.10.14 15:04 0 679
В читальному залі Чернігівської міської центральної бібліотеки ім. М. М. Коцюбинського відбулась чергова презентація книги, яка претендує на звання «Краща книга року – 2014».

Цього разу кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Інституту історії, етнології та права ім. О. М Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка Ігор Кондратьєв презентував свою книгу «Любецьке староство (XVI - середина XVII ст..)

Під час заходу всі присутні гості та працівники бібліотечної системи мали змогу ознайомитись з історією написання цієї книги.

За словами І. Кондратьєва, робота над книгою тривала довгі роки, ідея зародилася коли ще був студентом. Представлене видання розраховане на широкий читацький загал: науковців, краєзнавців, викладачів історії, музейних працівників, студентів та школярів. У ньому відтворюється історія людності та населених пунктів на території Любецького староства Київського воєводства Великого князівства Литовського, а з 1569 р. – Речі Посполитої. У середині ХVII ст. Любеч став центром козацької сотні Чернігівського полку. На це територія Ріпкинського, а також частини Чернігівського, Куликівського та Городнянського районів Чернігівської області.

На сторінках цього видання кожен читач знайде чимало нових для себе фактів, серед яких фотографії документів та довідок про населені пункти, карти та схеми, інформація про засновників цих територій.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку під час ...
Наступна новина: На Вінничині з власної ...

КОМЕНТАРІ