Житомирська область: за добу рятувальники 10 разів ліквідовували загорання сухостою

Житомирська область: за добу рятувальники 10 разів ліквідовували загорання сухостою

28.10.14 11:32 0 651
26 жовтня о 13:05 на пункт зв’язку 8 державної пожежно-рятувальної частини міста Коростень надійшло повідомлення про те, що на одному з місцевих полів горить суха трава. До служби порятунку «101» зателефонували місцеві жителі, які помітили полум’я.

Завдяки злагодженій та оперативній роботі рятувальників пожежу було локалізовано о 13:18, а остаточно ліквідовано о 13:45. Фахівці ДСНС запобігли займання поруч розташованих житлових будинків, проте вогонь встиг знищити 0,5 га сухої трави. Як згодом з’ясувалось, займання сталось внаслідок випалювання сухостою.

Цього ж дня, рятувальники Житомирського району тричі ліквідовували загорання сухої трави в селах Оліїївка, Рудня та Пряжів. Загалом вогнем пройдено 10,5 га. За минулу добу вогнеборцям ще 6 разів доводилось виїжджати на подібні пожежі в результаті яких знищено 10,1 га сухої трави.

Загалом з початку року в області зафіксовано 262 пожежі в екосистемах, з них 225 випадків займання сухостою на відкритих територіях.

З огляду на це, Управління ДСНС України у Житомирській області вкотре наголошує на важливості дотримання правил пожежної безпеки, особливо на відкритих територіях. Перед тим як проводити спалювальні очисні роботи необхідно спочатку очистити місце; мати поряд первинні засоби пожежогасіння та обов’язково контролювати все, що відбувається. Ні в якому разі не можна спалювати траву у вітряну погоду, так як вогонь швидко розповсюджується по території. Полум’я із сухотрав’я може перекинутись і на приватні домоволодіння, розташовані поряд та приносити шкоду як довкіллю, так і людям.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ