У Чернівцях загинув пішохід (ОНОВЛЕНО) (+фото)

У Чернівцях загинув пішохід (ОНОВЛЕНО) (+фото)

29.10.14 16:59 0 611
Дорожньо-транспортна пригода трапилась вчора (27.10.2014) на вулиці Винниченка в пообідню пору.

Встановлено, що о 16-тій годині 7 хвилин автомобіль «Субару Імпреза», рухаючись по цій вулиці, в районі будинку №62 за межами пішохідного переходу збив людину.

Наїзд на 52-річного громадянина здійснив 32-річний чернівчанин, який керував іномаркою. Від важких тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці ДТП.

ДАІ Буковини закликає водіїв і пішоходів неухильно дотримуватись правил дорожнього руху!

Наїзди на пішоходів на автошляхах області становлять 37,7% від всіх автопригод з постраждалими. Не забувайте про статистику цього виду ДТП.

Подвійна обережність потрібна на дорогах з активним автомобільним рухом. Вулиця Винниченка є саме такою. Тут облаштовані пішохідні переходи. Користуючись ними, пішоходи зменшують ризик потрапити під колеса автомобіля. Водночас, водії повинні не забувати про пильність за кермом, прогнозувати свої дії , передбачати несподіванки на автошляху. Ця потреба особливо актуальна коли скорочується світловий день.

Як інформує СГЗ УМВС України в Чернівецькійобласті, авто їхало на великій швидкості, тож водій не встиг загальмувати, коли на дорогу вийшов пішохід. Зіткнення було неминучим. Відомо, що водій вже був раніше судимий саме за скоєння дорожньо-транспортної пригоди. Але, певно, життя його нічому не навчило. Той і далі віддавав перевагу швидкій їзді. До слова, під час медичного освідчення алкоголю у крові водія не виявили. Окрім того, призначено проведення ряду необхідних експертиз для встановлення усіх обставин події.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Покарання передбачає позбавлення волі від трьох до восьми років. Досудове розслідування триває.







Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: З Києва в Івано-Франківськ ...

КОМЕНТАРІ