У Волинській області у смт Іваничі запустили котельні,які працюють на енергетичній лозі

У Волинській області у смт Іваничі запустили котельні,які працюють на енергетичній лозі

29.10.14 19:38 0 721
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик з робочою поїздкою перебував у Іваничівському районі. Він, зокрема, ознайомився з реконструкцією трьох газових котелень, де за кошти інвесторів встановили твердопаливне обладнання, яке працює на енергетичні лозі.

Як поінформував голова РДА Андрій Бадзюнь, у смт Іваничі 24 жовтня ц.р. запустили інвестиційний проект з енергозбереження. Устаткування для котелень придбано за кошти інвестора ТзОВ «Аванті Девелопмент». Зокрема, два котли встановили у котельні Іваничівської центральної лікарні і теплова енергія постачатиметься для опалення приміщень медичного закладу.

Крім цього, для двох котелень відділу освіти райдержадміністрації також закупили та вмонтували три такі котли, які обігріватимуть бюджетні та соціальні установи. З однієї тепло подаватимуть до приміщень відділів РДА, районної бібліотеки, будинку культури, музичної школи, податкової інспекції, ДНЗ, будинку дитячої творчості та бібліотеки для дітей, з іншої – до навчально-виховного комплексу ЗОШ I-III ступенів №1, і у перспективі - до спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат.

Голова облдержадміністрації відзначив проведену роботу і наголосив на тому, що область активно працює над заміщенням газу, переходом на альтернативні види палива. «Влада ставить чітке завдання – повністю відмовитися від споживання природного газу, тим більше, що, окрім лісів, Волинь багата торфом, вугіллям, іншими корисними копалинами. Важливим є те , що енергозберігаючі технології роблять тепло доступним для населення, акцент – позбавлення енергетичної залежності. У нас є сировина, а значить гроші – «під ногами», це все лише потрібно правильно використати, напрацювати план, і втілювати його», - зауважив він.

Володимир Гунчик також додав, що останні три місяці в області було напрацьовано низку енергетичних проектів, вартістю 20 мільйонів гривень. І в 2015 році – активне продовження цієї роботи. У планах – замінити всі газові котельні в соціальних та медичних закладах на твердопаливні. За попередніми розрахунками – для цього потрібно орієнтовно 150 млн грн.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ