Волиняни відзначили 70-у річницю визволення України від фашистських загарбників

Волиняни відзначили 70-у річницю визволення України від фашистських загарбників

29.10.14 14:52 0 599
На меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулася панахида та покладання квітів з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

Участь у заходах взяли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова обласної ради Валентин Вітер, міський голова Микола Романюк, ветерани, представники громадськості, учнівських та трудових колективів.

Біля пам'ятника Невідомому солдату зібралася духовенство УПЦ КП відслужило панахиду за загиблими.

З промовами до громадськості звернулися представники влади.

Зокрема, Володимир Гунчик зазначив: "Ми ніколи не могли подумати, що через 70 років Україна буде змушена знову взятися за зброю та боронити свою територію. Напевно нам ще раз потрібно задати собі питання про те, чому саме ми - українці знову на передовій для захисту європейських цінностей і європейського майбутнього. Низко вклоняюся воїнам, які піднялися на захист нашої Вітчизни на Сході",

"70 років тому наш народ довів усьому світові, щоб він є народом-переможцем. Висловлюю вдячність усім ветеранам, які здобували для нас перемогу в далекому 1944 році. На цьому святому місці згадуємо і тих, хто загинув у боях, а також тих воїнів другої світової, які пішли з життя у післявоєнні роки. На жаль, Україна не має спокою і нашу землю боронять вже наші сучасники", - сказав Луцький міський голова.

Міський голова Микола Романюк, звертаючись до присутніх, зазначив: “в цей сонячний осінній день, ми всі разом зібралися, щоб віддати данину шани і ще раз згадати всіх, хто загинув у Другій світовій війні за визволення нашої держави від фашизму. Вічна пам'ять тим, хто загинув, та шана ветеранам”.

Учасники мітингу вшанували пам'ять загиблих у війні хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятного знаку “Поранений солдат”.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ