У Луцьку опалювальний сезон розпочався без особливих проблем

У Луцьку опалювальний сезон розпочався без особливих проблем

29.10.14 14:29 0 675
На цьому наголосив директор департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький, інформуючи учасників оперативної наради про початок опалювального сезону в Луцьку.

Він зазначив, що подавати теплоносій розпочали 23 жовтня. В першу чергу теплопостачанням забезпечено заклади освіти, охорони здоров'я тощо. За його словами, через порив на мережі було призупинено подачу тепла у Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2. Проте, працівники ДКП “Луцьктепло” оперативно ліквідували аварію.

Паралельно почали подавати тепло і у житлові будинки. В переважній більшості теплоносій отримали 24 жовтня. Однак, в окремих будинках, через самовільне втручання мешканців у мережу, необхідно було працівникам житлово-комунальних підприємств проводити відновлювальні роботи. Зокрема, таке було у будинках на проспектах Волі, 41, Соборності, 32 тощо.

Крім того, вчасно неотримали тепло мешканці будинків на проспекті Відродження, 47, 49. Іван Кубіцький зазначив, що після початку подачі теплоносія було виявлено порив на мережі. Проводилися роботи з ліквідації аварії та уже відновлено подачу тепла у ці будинки.

Директор департаменту ЖКГ повідомив, що на два будинки, які опалюються від відомчої котельні ВАТ "Електротермометрія", не подано опалення через проблеми на котельні підприємства (вул. Шевченка, 88 - відомчий будинок ВАТ "Електротермометрія", вул. Шевченка, 37а на балансі ЖКП № 2). Тепло у ці будинки подадуть уже завтра.

У житловому будинку на вул. Градний Узвіз, 7, який опалювався від котельні Волинського філіалу Національного банку України, проводяться роботи по влаштуванню поквартирного автономного опалення. Іван Кубіцький зауважив, що цій роботі передували багато зустрічей з мешканцями будинку, роз'яснювали ситуацію і зрештою переконали людей придбати котли. Він сподівається, що за кілька тижнів завершать монтажні роботи.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що щороку виникають проблеми з теплопостачання будинків від підприємства “Електротермометрія”. За його словами, необхідно вирішувати це питання. Можливо зробити й індивідуальне опалення у квартирах чи інші варіанти підшукати.

Також Микола Романюк зауважив, що надходило багато дзвінків від людей щодо відсутності опалення. За його словами, лучани повинні розуміти, що одночасно у всі будинки тепло не можна подати, бо 260 кілометрів мереж зразу не нагріти. Необхідно зрозуміти всім, що опалювальний сезон розпочинається протягом кількох днів.

Крім того, за його словами, часто громадяни скаржаться на холод у їх квартирах. Працівники ЖКП приходять, аби виявити причини, а їх в квартиру не впускають.

Заступник міського голови Лариса Соколовська зауважила, що вартість газу зростає і відповідно підприємства теплоенергетики змушені піднімати вартість теплоносія. За її словами, прийнято ряд рішень, згідно з якими тепер підприємствам не відшкодовуватиметься різниця в тарифах. Лучани можуть звернутися у департамент соціальної політики і отримати відповідні компенсації.

Також вона зауважила, що раніше у Луцьку була практика, коли 35 % вартості теплоносія громадяни оплачували у літній період, а 65 % - в опалювальний період. Нині ж, відбулися зміни, і тепер усю суму лучани сплачуватимуть у зимовий період.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Керівництво міліції ...

КОМЕНТАРІ