Волинська область: у навчальних закладах триває Тиждень безпеки життєдіяльності

Волинська область: у навчальних закладах триває Тиждень безпеки життєдіяльності

29.10.14 22:25 0 674
В області відбуваються заходи у рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності. Рятувальники разом з педагогами вчать малят, учнів та студентів жити безпечно. Окрім традиційних уроків та лекцій, молодь довідується про порядок надання першої невідкладної медичної допомоги, тренується правильно одягати протигази, а також спостерігає за роботою справжніх рятувальників.

Як запевняють рятувальники, багатьох трагедій можна було б уникнути, якби самі винуватці лиха були більш пильним. Тому особливу увагу працівники ДСНС звертають на основні постулати безпечної поведінки в осінньо-зимовий період, бо, як свідчить практика, саме з настанням холодів дотримання цих простих правил особливо актуальне. Юнаки та дівчата ще раз повторили номери служб екстреного реагування та отримали листівки з корисною інформацією про те, як уберегтися від біди не тільки у побуті, але й запобігти пожежам та іншим надзвичайним подіям у житті.

Захоплення дошкільнят та старшокласників під час зустрічей з вогнеборцями завжди викликала ліквідація умовної пожежі, яку вони вправно приборкували за допомогою потужних водяних струменів. З цікавістю діти спостерігали і за комплектацією рятувального автомобіля першої допомоги. Під час уроків безпеки учні дізнавалися, як за допомогою гідравлічного і пневматичного обладнання можна демонтувати навіть надміцні металеві конструкції.

Подібні заходи – не виняток, а позитивна профілактична практика. Тижні безпеки відбуваються в усіх навчальних закладах області.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За юридичними ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ