В Житомирській області за крадіжку і грабунок житель Червоноармійського району може поплатитися власною свободою

В Житомирській області за крадіжку і грабунок житель Червоноармійського району може поплатитися власною свободою

29.10.14 19:43 0 670
В одному із сіл Червоноармійського району Житомирщини з місцевого кафе-бару молодик викрав товари з прилавку, а також відібрав мобільник у бармена. Нині досудове розслідування злодіянь закінчено, а кримінальне провадження направлено до районного суду.

До Червоноармійського райвідділу міліції звернулася власниця кафе-бару одного з сіл, повідомивши про те, що з її закладу було вчинено крадіжку. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

У ході розмови із заявницею та працівниками кафе правоохоронці з'ясували, що того вечора у закладі влаштувала застілля шумна компанія молодиків, які тривалий час вживали алкогольні напої і привертали увагу адміністрації голосною поведінкою. Після того, як відпочивальники залишили приміщення кафе, одна з працівниць помітила, що з прилавку зникли деякі товари. Окрім того, бармен пожалівся міліціонерам, що один з молодиків силоміць відібрав у нього мобільний телефон.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань одразу ж за двома статтями Кримінального кодексу України – за ст.185 (Крадіжка) та ст.186 (Грабіж). Правоохоронці взялися встановлювати особи підозрілих молодиків та з'ясовувати, хто з них зважився на злочини.

Під час цієї роботи було встановлено, що до вчинення крадіжки і грабунку причетний 21-річний місцевий житель. Правоохоронці навідалися за місцем його проживання, проте не застали останнього вдома. Його рідні підтвердили, що молодик додому не з'являвся. Натомість односельчани повідомили міліціонерам, що бачили, як він ішов у напрямку колишнього місцевого колгоспу.

У закинутому приміщенні, що знаходиться на краю села, правоохоронці помітили чиюсь присутність, а потім побачили силует людини, яка намагалася втекти. Виявилося, це і був розшукуваний молодик.

- Затриманий зізнався у вчиненні протиправних діянь. Як він згодом пояснив, крадіжку він вчинив через особисті неприязні стосунки з адміністрацією кафе-бару, а мобільник у бармена відібрав уже, так би мовити, «за компанію». Усі викрадені речі у нього було вилучено, - розповів перший заступник начальника Червоноармійського РВ УМВС Сергій Туровець.

На даний час розслідування кримінального провадження завершено. Зібрані матеріали направлені до Червоноармійського районного суду. За чинним законодавством, за вчинення крадіжки та грабежу молодику може загрожувати позбавлення волі строком до чотирьох років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням

Червоноармійського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ