В Житомирській області голова облдержадміністрації акцентував на пріоритетних напрямках роботи місцевих фінансових установ

В Житомирській області голова облдержадміністрації акцентував на пріоритетних напрямках роботи місцевих фінансових установ

29.10.14 23:04 0 741
Голова облдержадміністрації Сергій Машковський та його перший заступник Геннадій Дмитренко взяли участь у розширеному засіданні колегії департаменту фінансів облдержадміністрації, що відбулося 28 жовтня. Сергій Машковський подякував представникам фінансових управлінь районів та міст Житомирщини за плідну роботу, завдяки чому область займає провідне місце за результатами 9 місяців за темпами наповнення доходної частини місцевих бюджетів. Голова облдержадміністрації окреслив основні завдання подальшої роботи державних фінансових установ. За його словами, в першу чергу потрібно працювати над виконанням взятих зобов'язань по наповненню доходної частини бюджету. Варто звернути особливу увагу на роботу щодо погашення підприємствами заборгованості по заробітній платі. Керівник області повідомив, що про ці пріоритети вже йшлося під час співбесід з головами райдержадміністрацій, районних рад та міськими головами, які проводилися минулого тижня.

Сергій Машковський наголосив на необхідності періодично переглядати діючі ставки та податки, які відносяться до компетенції органів місцевої державної влади. Окрім цього, керівник області звернув увагу на раціональне та економічно вигідне управління майном, що перебуває у комунальній власності, та впорядкування земельних відносин з метою збільшення надходжень від використання земель. Сергій Машковський зазначив: «Успішного виконання цих завдань можна досягти лише при консолідованій позиції всіх місцевих органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування та фінансових і фіскальних структур. Обласна влада готова до співпраці та сприятиме вирішенню проблем у фінансовій сфері».

Окреслюючи пріоритети роботи щодо витратної частини бюджету, голова облдержадміністрації наголосив на необхідності забезпечення заробітною платою працівників бюджетної сфери, аби до кінця поточного року із цим не виникало жодних проблем. Не менш важливим завданням залишається забезпечення реальними коштами бюджетних установ для оплати за комунальні послуги та енергоносії.

Сергій Машковський резюмував: «Переконаний, що компетентні й досвідчені фахівці фінансових управлінь на місцях спільно з обласною владою виконають усі покладені зобов'язання на поточний рік та ми успішно розпочнемо 2015 рік».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ