В Житомирській області рятувальники та віруючі демонструють злагодженість,допомагаючи вимушеним переселенцям теплими речами

В Житомирській області рятувальники та віруючі демонструють злагодженість,допомагаючи вимушеним переселенцям теплими речами

29.10.14 21:21 0 646
До настання справжньої лютої зими залишаються лічені дні. Тому, підготуватись до холодів мусять не тільки місцеві жителі Житомирського краю, але й наші співвітчизники, які покинули свої домоволодіння та отримали тимчасовий притулок на території області.

Напередодні, співробітники прес-служби та психологи Управління ДСНС області завітали до вимушених переселенців, які тимчасово проживають у готелі «Житомир», та з’ясували першочергові потреби цих людей. В основному це - теплий одяг, взуття та засоби обігріву.

Враховуючи те, що на в готелі проживає близько 260 людей, а допомоги потребують і ті, які тимчасово мешкають по інших об’єктах, це і санаторно-курортні заклади, гуртожитки та інші, загальна кількість зимових речей, які необхідні, збільшується в десятки разів. Тільки власними силами підрозділи ДСНС надали допомогу близько 1,0 тис. громадян.

Також було оголошено збір теплих речей та засобів гігієни серед волонтерських організацій та усіх небайдужих. За допомогою щодо збору теплих речей рятувальники також звернулися до представників релігійних конфесій міста Житомира. Одними із перших, які відгукнулися та долучилися до благодійної справи стали представники та віруючі Свято-Михайлівського кафедрального собору. В найкоротші терміни прихожанам вдалося зібрати левову частку теплих речей, яку потім рятувальники доставили нужденним.

«Церква завжди допоможе тому, кому важко,- зазначає настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору о. Богдан Бойко. Ми й надалі будемо допомагати тим, хто потребує підтримки. Це наш християнський обов’язок».

Рятувальники продовжують тісно співпрацювати з волонтерами та усіма небайдужими до чужого горя. Вже найближчими днями люди отримають засоби обігріву (ковдри), які охоче погодилися віддати звичайні мешканці міста, передавши їх працівникам ДСНС, а ті в свою чергу доставлять їх вимушеним переселенцям, які тимчасово проживають в готелі «Житомир».

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: У Львівській області вдалий ...

КОМЕНТАРІ