Закарпаття: прокуратура повернула державі майже 150 га водного фонду на Іршавщині

Закарпаття: прокуратура повернула державі майже 150 га водного фонду на Іршавщині

29.10.14 18:30 0 538
Господарським судом Закарпатської області задоволено позов Закарпатського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Закарпатській області, Мукачівського міжрайонного управління водного господарства до Іршавської РДА, фермерського господарства про розірвання договору оренди об’єкту водного фонду, укладеного між Іршавською РДА та фермерським господарством.

У позові прокуратура вимагала, окрім розірвання договору, повернення земельної ділянки, у тому числі прибережної захисної смуги, на території якої знаходиться об’єкт водного фонду – водосховище загальнодержавного значення «Роман Потік» осушувальної системи площею водного дзеркала майже 150 га у попередній стан.

Як було встановлено прокурорською перевіркою земельна ділянка фермером використовувалася без договору оренди, ним також не було отримано дозвіл на спеціальне водокористування. Таким чином, згідно рішення суду першої інстанції у державну власність підлягає поверненню земельна ділянка водного фонду площею майже 150 га.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: На Тернопіллі правила ...

КОМЕНТАРІ