Велика Вітчизняна війна: уроки історії

Велика Вітчизняна війна: уроки історії

29.10.14 15:20 0 677
В стінах Хмельницького університету управління та права відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників. Разом із великою кількістю науковців та ветеранів краю участь у роботі конференції взяла заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Леся Стебло.

З висоти третього тисячоліття, намагаючись відмежуватися від ідеологічних стереотипів, сучасний дослідник знову і знову вдається до аналізу подій Другої світової війни на українських землях. Отримавши вільний доступ до колишніх архівних збережень, учені-дослідники з жагою знаходять і оприлюднюють все нові і нові невідомі раніше факти, пропонують читачу власний погляд на цілу низку проблем. Цьому сприяє те, що ряд питань свого часу були виведені за межі актуальної дослідницької проблематики радянської історіографії. Водночас у нових дослідженнях нагромаджуються “гарячі факти", нерідко ставиться більше запитань, ніж дається відповідей.

Щодо трагічного періоду війни, то за оцінками Інституту історії НАНУ, прямі людські втрати України становили від 8 до 10 мільйонів осіб, що більше ніж сукупні людські втрати Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, Франції, Польщі та Канади (близько 7,4 мільйонів). Українці воювали у складі радянських збройних сил і партизанських загонів, відзначені багатьма високими нагородами. Вихідці з України були представлені серед командного складу збройних сил СРСР.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Працівники ДАІ Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ