У Львові відкрили нову амбулаторію сімейної медицина на вул. Тракт Глинянський

У Львові відкрили нову амбулаторію сімейної медицина на вул. Тракт Глинянський

29.10.14 16:43 0 677
Для мешканців Личаківського району Львова відкрили сучасну амбулаторію сімейної медицини на вул. Тракт Глинянський, 154. Відтак, 6329 осіб (з них 1301 – дитячого населення) Личаківського району відтепер можуть швидко та якісно отримати допомогу медиків неподалік дому.

Про це 28 жовтня передає прес-служба ЛМР.

«Раніше мешканці, які живуть на Тракті Глинянському, щоб отримати медичну консультацію, змушені були їхати на Медової Печери. Це було не зручно і складно. Ми вирішити піти на зустріч. В приміщенні «Провесінь» ми зробили нашу амбулаторію. 6 тис. львів’ян зможуть отримувати якісні послуги. Приміщення повністю відремонтовано. Використали орієнтовно 600 тис бюджетних коштів. Затишно, охайно. Люди, які тут працюють, живуть неподалік, їм близько добиратись на роботу. Ми повинні йти ближче до людей, щоб були якісні послуги і люди себе гідно почували», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

За ініціативи управління охорони здоров’я Львівської міської ради та адміністрації 6-ї міської поліклініки м. Львова, закінчено капітальний ремонт будівлі для облаштування в ній амбулаторії сімейного лікаря, з метою покращення та наближення надання медичної допомоги населенню Личаківського району.

З цією метою на вул. Тракт Глинянський, 154 створено АСЛ, в структуру якої входять чотири дільниці загальної практики сімейної медицини. В амбулаторії сімейного лікаря кабінети розміщені на першому поверсі двоповерхової будівлі: реєстратура, хол, кабінет завідувача відділення, два кабінети лікарів загальної практики сімейної медицини, процедурний кабінет, кабінет щеплень та кабінет для персоналу.

« в державі існує політика розвитку первинної медичної допомоги, яка передбачає наближення центрів сімейної медицини до населення. Ми також проводимо таку політику, щоб наблизити структурні підрозділи до житлових масивів. Львів завжди був лідером запровадження сімейної медицини, порівняно з іншими містами України. Місту важливо забезпечити першою медичною допомогою усіх мешканців, особливо у віддалених від центру районах, щоб мешканці прилеглих вулиць могли прийти і комфортно отримати первинну медичну допомогу.

У 2011 році ми відкрили амбулаторію сімейної медицини для мешканців мікрорайону Рясне-2. 2013 рік ознаменувався тим, що ми для мешканців центральної частини міста відкрили сучасну амбулаторію сімейної медицини за адресою вул. Рапопорта, 6.

Загалом, у закладах охорони здоров’я Львова відкрито 444 дільниці сімейної медицини та 11 амбулаторій сімейної медицини.

Зараз відкриваємо АСЛ на Тракті Глинянському. Відтепер мешканцям Личаківського району не треба буде їхати в центр, аби отримати консультацію лікаря», – зазначає начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Роботи з реконструкції будівлі амбулаторії сімейного лікаря були завершені у вересні 2014 року, на виконання яких було використано 537,457 тис. грн. Для облаштування АСЛ проведено закупівлю необхідного медичного обладнання, інвентарю та меблів за кошти міського бюджету на суму 42,3 тис. грн. Також працівники І-го поліклінічного відділення залучили благодійні кошти на суму 18,9 тис. грн.

Загалом в амбулаторії працює 14 осіб (завідувач, чотири сімейні лікарі, шісь медсестер, два реєстратори, одна санітарка).

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Закарпаття: увага,туман!

КОМЕНТАРІ