Львівщина затвердила заходи,аби отримати $10 млн від Світового банку на боротьбу з раком

Львівщина затвердила заходи,аби отримати $10 млн від Світового банку на боротьбу з раком

29.10.14 17:23 0 618
На Львівщині затверджено комплекс заходів, завдяки яким Світовий банк надасть 10 мільйонів доларів для профілактики, ранньої діагностики та підвищення ефективності лікування онкозахворювань.

Про це йдеться у листі т.в.о. голови ЛОДА Юрія Турянського Міністру охорони здоров’я Василю Лазоршинцю.

«У рамках співфінансування проекту Світового банку з місцевого бюджету Львівської області рішенням Львівської обласної ради затверджено обласну «Програму боротьби з онкологічними захворюваннями у Львівській області до 2016 року» із загальною вартістю 10550,00 тис. грн», – йдеться у листі.

Зокрема, понад 3 мільйони гривень передбачено у 2014 році для Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру. Понад 2 мільйони гривень освоєно, на решту коштів завершено конкурсні торги. У 2015 році на виконання цієї програми передбачено 3 млн. грн.

«За умови такого співфінансування, уже з січня 2015 року в область надходитимуть кошти Світового банку, а це загалом 10 мільйонів доларів. Кошти спрямовуватимуться на профілактику, ранню діагностику та підвищення ефективності лікування онкозахворювань», – зазначив Ю.Турянський.

Довідка.

У рамках проекту «Онкопровенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій на Львівщині в умовах реформування системи охорони здоров’я», для трьох скринінгових центрів на території області – у Дрогобичі, Червонограді та Самборі, а також обласного скринінгового центру на базі Львівського державного регіонального лікувально-діагностичного онкологічного центру буде закуплено найсучасніше обладнання. Працівники цих установ пройдуть відповідне навчання.

Для скринінгових центрів у Дрогобичі, Червонограді та Самборі буде придбано скринінгові мамографи, кольпоскопи, апарати УЗД, та впроваджено електронний реєстр населення.

У Львівському державному регіональному лікувально-діагностичному онкологічному центрі заплановано встановити діагностичне обладнання нового покоління (сучасний апарат МРТ, багатозрізовий апарат КТ, мамограф з можливістю 3-Д-томосинтезу, сцинтіграфічне обладнання SPECT-CT, УЗД-системи для діагностики мамографічно щільних випадків, цифрової діагностичної апаратури, впроваджено технологію рідинної цитології); лікувальне устаткування для операційних та для моніторингу пацієнтів (операційні столи, операційні лампи, моніторингові системи, наркозні апарати, відеолапароскопічне устаткування та інш.).

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ