У Рівному відзначили 70-річчя визволення України від фашистів

У Рівному відзначили 70-річчя визволення України від фашистів

29.10.14 22:10 0 633
28 жовтня виповнилося 70 років від дня визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Вінки та квіти на військовому меморіалі кладовища «Дубенське» з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників поклали міський голова Рівного Володимир Хомко, заступник голови РОДА Тарас Пустовіт, військові та ветерани.

На початку церемонії відбулася колективна молитва за спокій душ полеглих воїнів, жертв фашистської навали і усіх, хто поклав свої голови за незалежність нашої країни.

Присутні вшанували хвилиною мовчання та залпами пам'ять полеглих у роки війни.

– Для нас це знаменна дата, – сказав під час урочистого мітингу міський голова Володимир Хомко. – За період окупації було знищено сотні міст, тисячі сіл, загинули мільйони людей. Тільки у нашому маленькому на той час сорокатисячному місті було вбито 200 тисяч людей. Ми не маємо права забувати тих, хто віддав своє життя заради миру на землі. Хоча і зараз не маємо мирного неба над головою, бо у країні йде війна. Тому хочу побажати нам усім, щоб закінчилася війна і більше ніколи ніяких боїв на території нашої держави не було.

«Схиляємо голови перед воїнами–визволителями, які звільнили нашу країну і Рівненщину. Це були не тільки українці, а і народи різних національностей. У роки війни загинуло 16 мільйонів військовослужбовців, з них близько 4 мільйони були вихідцями з України. 2070 українців удостоєні звання Героя Радянського Союзу, зокрема, 32 - двічі, а Іван Кожедуб – тричі. У визволителів виросло достойне покоління. Вони боронять схід нашої держави. Українці були, є і залишаються миролюбивою нацією», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Тарас Пустовіт.

А голова організації ветеранів міста Рівне Борис Бондаренко відзначив масовий героїзм і відвагу, що відрізняли воїнів другої світової.

– Нам вдалося не тільки звільнити, а й відродити нашу країну і за це вічна пам'ять полеглим і честь та слава живим, – підкреслив у своєму виступі він.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті викрито ...
Наступна новина: На Житомирщині проведено ...

КОМЕНТАРІ