Протягом 14-18 жовтня 2014 року рівненські посадовці вивчали кращі практики польських колег щодо залучення інвестицій

Протягом 14-18 жовтня 2014 року рівненські посадовці вивчали кращі практики польських колег щодо залучення інвестицій

29.10.14 19:00 0 648
Протягом 14-18 жовтня 2014 року рівненські посадовці вивчали кращі практики польських колег щодо залучення інвестицій та підтримки підприємництва

Черговий ознайомчий візит рівненських посадовців до Любліна відбувся в рамках реалізації проекту «Співпраця муніципалітетів Рівного та Любліна як один з елементів розвитку прикордонних територій». Цей проект впроваджується Виконавчим комітетом Рівненської міської ради та фінансується програмою Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 ЄС.

Польськими колегами була розроблена насичена та цікава програма перебування. Рівненська делегація ознайомилася з діяльністю Управління стратегічного розвитку та обслуговування інвесторів. Проектний менеджер Управління Діана Кічевська презентувала стратегію розвитку міста на 2013-2020 роки та найуспішніші проекти, реалізовані Управлінням протягом 2004-2014 років, зокрема, представила основні напрямки діяльності та вже досягнуті результати.

Крім цього, рівняни відвідали Люблінську економічну зону, новозбудований за європейські кошти аеропорт, на власні очі побачили процес будівництва олімпійського басейну в Любліні та міський стадіон.

Не менш цікавим був візит до Люблінського Клубу Бізнесу, який створено аби підтримувати та представляти місцевих підприємців. Це найбільша регіональна бізнес-організація, створена для потреб підприємців, інституцій та осіб, які провадять підприємницьку діяльність. Клуб сприяє налагодженню економічних контактів в межах країни та за кордоном, допомагає у пошуку джерел фінансування інвестиційних проектів, надає юридичні та економічні консультації, організовує навчання, семінари, конференції та міжнародні економічні зустрічі. Президент Люблінського клубу бізнесу Агнєшка Мазур розповіла, що протягом 2013 року було організовано 40 різноманітних заходів, в яких взяли участь понад 1800 осіб.

Наболілим питанням для Рівного є модернізація муніципального транспорту, тому в рамках програми візиту відбулася робоча зустріч в Управлінні муніципального транспорту. Люблін є одним з трьох польських міст, в якому перевезення здійснюються, крім іншого, і тролейбусами. Делегація з Рівного мала змогу не лише побачити найновіші люблінські тролейбуси, а і проїхатися в екскурсійному тролейбусі. Цікаво, що у Любліні час відправлення тролейбуса із зупинок суворо контролюється, за його порушення на водія чекає величезний штраф. Одним з результатів співпраці між містами є те, що вулицями нашого міста віднедавна курсують кілька комфортабельних люблінських тролейбусів, закуплених муніципалітетом Рівного.

Члени делегації були вражені кількістю та масштабами реалізованих проектів у Любліні, а також темпами розвитку кожної окремо взятої галузі. Як запевнила координатор проекту з польської сторони Анжеліка Садурська-Седлецька: «Ще 10 років тому Польща мала подібну до української занедбану інфраструктуру, катастрофічний стан доріг та ще низку прогалин у розвитку усіх галузей. Однак наполеглива праця та бажання покращити, перш за все, власне соціальне становище, стимулювало знайти шляхи залучення міжнародних програм фінансування. Європейський Союз не залишив поза увагою прагнення Польщі заявити про себе як про європейську країну, надаючи різнопланову підтримку у розвитку. Тому, коли відкриється можливість залучення значних коштів Євросоюзу, Рівне матиме вже тривалий проектний досвід і це буде його вагомою перевагою».

Кілька років тому у Любліні виокремили головні напрямки розвитку міста, і саме співпраця з українськими містами, зокрема і Рівним, є для Любліна пріоритетною. Для Рівного це можливість, користуючись значним досвідом Любліна в залученні європейських коштів для розвитку міста, виробити стратегію вирішення власних соціальних проблем. Адже ,в ЄС головний принцип – якщо місто хоче отримати фінансування, то потрібнопоказати проект, в якому чітко буде вказано його необхідність та результати втілення.

Рівненські посадовці зазначили, що влада міста докладе максим зусиль аби отримати чергові гранти, а це дасть можливість залучити європейські інвестиції для вирішення важливих для міста проблем.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцькі правоохоронці ...
Наступна новина: На Житомирщині зараз ...

КОМЕНТАРІ