Проведення ДНК-експертизи допомогло хмельницьким правоохоронцям розкрити резонансний розбійний напад

Проведення ДНК-експертизи допомогло хмельницьким правоохоронцям розкрити резонансний розбійний напад

29.10.14 14:03 0 729
Молодик напав на свою колишню роботодавцю, зв'язав її телевізійним кабелем і відібрав у жінки всі гроші та прикраси. І саме експертиза потожирових слідів, залишених нападником на дроті, звузила широке коло підозрюваних до одного.

29-річний хмельничанин, перебиваючись незначними та непостійними заробітками, займався різними видами ремонтних робіт. Але замість того, щоб належним чином утримувати свою сім'ю, всі грошові заощадження витрачав на алкоголь. Коли ж кошти закінчились, вирішив стати на злочинний шлях.

На пізню годину чоловік замовив сауну, в якій раніше робив ремонт, але прийшов туди не для відпочинку. Власниця вела свій бізнес сама, тому ні адміністратора, ні охорони там не було, про що злочинець добре знав. Прикривши обличчя, він напав на жінку, зв'язавши її телевізійним кабелем, зірвав золоті прикраси, викрав гроші з каси та втік з місця події.

Перелякана потерпіла не запам'ятала ні обличчя нападника, ні хоч якихось особливих прикмет, що значно ускладнювало розслідування. Про заклад відпочинку знало багато людей, тож коло підозрюваних було досить широким. І тільки за відібраними біологічними зразками у підозрюваних правоохоронцям вдалось встановити точне співпадіння ДНК зі зразками потожирових слідів, залишених розбійником на кабелі.

Матеріали справи уже направлено до суду. Нападник знаходиться під вартою, йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Завдяки пильності громади ...

КОМЕНТАРІ