Хмельницька область: психологи продовжують надавати допомогу сім’ям зі Сходу України

Хмельницька область: психологи продовжують надавати допомогу сім’ям зі Сходу України

30.10.14 10:13 0 689
Днями психологи Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області відвідали сім’ї вимушених переселенців, які перемістилися з районів проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території Криму в м. Деражня та районі. Психологічну допомогу отримали дев’ять людей.

Зокрема, завітали до родини колишнього співробітника ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, який кілька років поспіль прожив у Горлівці Донецької області. Разом із дружиною та двома дітьми чоловік залишив зону бойових дій та поселився на Деражнянщині.

Під час спілкування з психологами ДСНС України люди мали змогу поділитись наболілим і тривожними спогадами, відчути захищеність та спокій на новому місці проживання. Також розповідали про труднощі, пов'язані з адаптацією до тимчасового проживання, а також шукали підтримки в глибинних особистісних та міжособистісних проблемах.

Провідний фахівець відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення Головного управління Ольга Гнатюк розповіла, що для ефективнішої адаптації громадян, які переміщені з місць проведення антитерористичної операції, аналогічна робота буде проводитись і надалі, адже людям вкрай необхідна підтримка, щоб пристосуватися до нових умов життєдіяльності.

Наприкінці заходу, сім’ї з Донецької та Луганської області, які тимчасово проживають на Хмельниччині, висловили велику вдячність фахівцям психологічної служби за їх турботу та доброту.

Загалом, у Хмельницькій області перебуває 3686 тимчасово переміщених осіб зі Сходу та Криму. Рятувальники регулярно відвідують ці родини та надають їм необхідну допомогу.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькі області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ