На Хмельниччині учасники круглого столу обговорили екологічні проблеми обласного центру

На Хмельниччині учасники круглого столу обговорили екологічні проблеми обласного центру

30.10.14 12:01 0 708
28 жовтня в конференц-залі Хмельницької торгово-промислової палати відбувся круглий стіл за темою: «Оцінка вразливості м. Хмельницький до глобальної зміни клімату» Організували зібрання Хмельницька міська рада спільно з Національним екологічним центром України, громадським об’єднанням «Українська молодіжна кліматична Асоціація». До обговорення екологічних проблем, що загрожують обласному центру, були запрошені співробітники Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області та працівники місцевих відомств, що займаються екологією та благоустроєм міста.

Рятувальники долучились до обговорення проблем, із якими стикнулося людство останніми десятиліттями. Адже у світі, та й у населених пунктах України зокрема, спостерігається підвищення температури повітря, підтоплення, скорочення площі зелених зон, посухи, інфекційні захворювання, забруднення повітря, тощо.

Начальник сектору радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту Головного управління Юлія Беспалько зазначила, що рятувальникам краю неодноразово доводилось стикатися з кліматичними аномаліями. Це, насамперед, зростання кількості випадків підтоплення окремих частин міста протягом кількох останніх років через поганий технічний стан зливової каналізації. Також в обласному центрі неналежний стан водоочисних споруд для очищення води, яку споживає населення, а крім того, до найбільш гострих проблем належить забруднення повітря, адже в місті є багато підприємств, що дають тепло, але водночас забруднюють атмосферу. Існує багато потенційно-небезпечних об’єктів, що використовують небезпечні речовини, та такі, що не працюють, але все одно є шкідливими для середовища.

Наостанок, учасники круглого столу визначили наслідки від можливих кліматичних змін у Хмельницькому, а також домовились розробити план заходів із адаптації міста (з урахуванням його особливостей та очікуваних кліматичних змін), реалізувавши який, очікувані наслідки можна пом’якшити та дещо мінімізувати.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині міліція ...
Наступна новина: Державна служба охорони ...

КОМЕНТАРІ