Створення у Львові Міжнародної музичної академії відзначать концертом

Створення у Львові Міжнародної музичної академії відзначать концертом

30.10.14 10:56 0 822
У неділю, 2 листопада, о 15.00 у Львівській філармонії з нагоди відкриття Міжнародної музичної академії «Світ класичної музики» відбудеться музичний вечір.

Як повідомили у прес-службі філармонії у концерті візьмуть участь всесвітньо відомий скрипаль Олег Криса та його колеги – скрипалі Єва Подолянчук, Павліна Харченко, Сергій Сенник, Анастасія Герасина, Ігор Муравйов, Назар Федюк.

Засновником Міжнародної музичної академії є Громадська організація «Мистецьке об’єднання «Світ класичної музики» («СКМ») та Благодійний фонд Олега Криси.

«Створення в Україні Міжнародної музичної академії європейського рівня – це наступний етап міжнародного проекту підтримки молодих талантів України та популяризації української скрипкової музики, розпочатого Мистецьким об’єднанням «СКМ» у 2013 році», – повідомили у філармонії.

Академія розпочне роботу із майстер-класів видатних скрипалів: професора Істменської школи музики в Рочестері (штат Нью-Йорк, США) Олега Криси, професора університету «Моцартеум» у Зальцбурзі (Австрія) П’єра Амояля, професора Віденського університету музики й виконавського мистецтва (Австрія) Крістіана Альтенбургера.

За словами організаторів, вперше в Україні студенти зможуть перейняти значний професійний досвід видатних педагогів та виконавців, ознайомитися або порівняти традиції різних скрипкових шкіл. Це сприятиме підвищенню їх професійного рівня. Також молоді таланти матимуть можливість безпосереднього спілкуватися як з видатними музикантами так і з однолітками з різних країн світу.

«Це формотворчий фактор у розвитку та вдосконаленню вмінь молодих митців», – зазначають організатори.

В академії молоді педагоги музичних закладів України зможуть удосконалювати свою майстерність у методиці викладання та роботи над конкретними музичними творами видатних музикантів та педагогів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Львова приїде понад 300 ...
Наступна новина: Пенсійники Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ