У Львові на мандрівному фестивалі Docudays UA покажуть понад 30 фільмів

У Львові на мандрівному фестивалі Docudays UA покажуть понад 30 фільмів

30.10.14 13:04 0 701
Цього року на XI Мандрівному міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA покажуть понад 30 найкращих документальних стрічок 2012-2013 років. 29 жовтня, покази розпочинаються у Львові.

Про це на прес-конференції повідомили організатори.

Кінофестиваль Docudays UA проходить вже в одинадцятий раз. На Львівщині покази фільмів триватимуть до 9 листопада.

Регіональний координатор фестивалю на Львівщині Ніна Хома розповідає: «Фестиваль торкається людської гідності, прав людини, інших соціальних аспектів. Традиційно він складається з двох частин: спочатку проходить у Києві, а після цього кращі фільми мандрують регіонами України».

До програми ХІ фестивалю увійшли фільми-фаворити Docudays UA, які були показані у березні в Києві. Зокрема, це фільм-переможець у номінації Docu/Життя «Останній лімузин» російського режисера Дар’ї Хльосткіної, переможець Docu/Коротко «Лізо, ходи додому» Оксани Бурої (Литва, Естонія), переможець Docu/Право «Материнська мрія» швейцарського режисера Валері Гуденус.

Окремою сторінкою фестивалю стане добірка фільмів молодих кінематографістів України: «Присмерк» режисера Валентина Васяновича, «Амосов – Сторіччя» Сергія Лисенка, «Кафе «Вояж» Романа Бондарчука, «Позитив» Поліни Кельм, «Хворісукалюди» Юрія Речинського, а також новий фільм-короткометражка «Нові герої – Херсонщина прикордонна» Сергія Лисенка.

Як наголошують організатори, кінострічок, які покажуть на кінофестивалі, немає ні в Інтернеті, ні в прокаті, ні в продажі. За їхніми словами, це кращі фільми світової і української кінодокументалістики.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: ЦНАПи у Тернопільському ...

КОМЕНТАРІ