Головреда луганської газети «ХХІ век» занесли на Дошку ганьби

Головреда луганської газети «ХХІ век» занесли на Дошку ганьби

30.10.14 09:54 0 774
Ім'я головного редактора газети «XXI век» Юрія Юрова занесено на Дошку ганьби брехливих журналістів за пропагандистську підтримку дій бойовиків.

Газета «XXI век» на є єдиним друкованим виданням, яке виходить в Луганську. Газета підконтрольна бойовикам та є їхнім фактичним рупором. За допомогою видання бойовики забезпечують собі підтримку серед місцевого населення та поширюють антиукраїнську пропаганду.

Газета систематично поширює тези про легітимний статус «ЛНР» та «ДНР», про нібито звірства української армії та виняткову відповідальність силовиків за смерті цивільних і руйнування інфраструктури.

Бойовиків видання представляє як захисників місцевих жителів, чим мотивує воювати та підтримувати сепаратистів. Бойові дії газета представляє як успішні для бойовиків. Переможні дії української армії показані як тимчасові. Видання також розповідає про значні втрати «карателів». Про дії російських військ та добровольців на території регіону видання замовчує.

Ці тези Юрій Юров нав’язує читачам, зокрема, у номері газети за 11 серпня йдеться:

«В это время столица ЛНР продолжает жить в условиях блокады. По оценке городских властей, в Луганске остается не менее 250 тыс. жителей. Именно их, объявленных киевскими правителями «террористами» и «сепаратистами», пытаются фактически уморить голодом и возможными эпидемиями «освободители» из АТО».

«К сожалению, нет сегодня в Луганске микрорайона, куда бы не прилетала стальная смерть от «освободителей». Цель так называемой «АТО» совершенно очевидна – полная «зачистка» строптивого Луганска от «сепаратистов». Преступниками киевские правители, ничуть не смущаясь, считают всех, кто остался в столице ЛНР, женщин, детей, стриков. Не уехали, значит – «террористы». Да и тех, кто уехал, пока только мужчин, отлавливают по всем городам и весям огромной страны, чтобы бросить на бойню против своих соседей, друзей, родственников.

Пишу это специально для тех, чья решимость не выдерживает испытание блокадой. Не ждите милости от фашистов! Они не пощадят никого! А родной Луганск обязательно выстоит! И победит!»

Українську владу видання представляє як маріонетку США, а також нав’язує думку про кризове становище на територіях, підконтрольних Києву. 16 серпня видання поширило «правду про події в Україні» від депутатки Дніпропетровської обласної ради Вікторії Шилової. У тексті сказано, що «Киев отказывается идти путем переговоров с восемью миллионами своих граждан на Востоке и делает ставку на подавление протестов при помощи силы» та тотальне порушення прав людини і злочини протии людяності.

20 лютого 2014 року, коли Партія регіонів та режим Януковича почали розпадатися, Юрій Юров став прес-секретарем Луганської обласної організації Партії регіонів.

25 вересня 2014 року Держкомтелерадіо звернувся до Державної реєстраційної служби з проханням анулювати реєстрацію видання «XXI век» за сепаратистський та терористичний характер, повідомляє Mediasapiens.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі відтепер ...
Наступна новина: Працівники оперативних ...

КОМЕНТАРІ