62-гу річницю створення Державної служби охорони відзначили у Чернівцях

62-гу річницю створення Державної служби охорони відзначили у Чернівцях

30.10.14 14:30 0 773
Працівників відділу державної служби охорони при УМВС України в Чернівецькій області привітали мер міста Олексій Каспрук, заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки Ярослав Козак, ветерани органів внутрішніх справ – колишні керівники підрозділу.

29 жовтня 1952 року ухвалою Ради Міністрів УРСР «Про використання в промисловості, будівництві і інших галузях народного господарства працівників, що вивільняються з охорони, і заходах по поліпшенню справи організації охорони господарських об'єктів міністерств і відомств» була створена позавідомча охорона при органах міліції. Головним її обов'язком була охорона практично всіх об'єктів народного господарства. Минуло 62 роки, а Державна служба охорони продовжує стояти на сторожі спокою та безпеки громадян, підприємств, державних установ тощо.

Відділ державної служби охорони при УМВС — єдина в регіоні професійна охоронна структура, працівники якої мають право на надання озброєної охорони. Впродовж нинішнього року держохоронці здійснили 194 виїзди на спрацювання тривожної сигналізації. Також підтвердженням сумлінної роботи особового складу підрозділу є розкриття ними понад 122 злочинів та виявлення і припинення 477 правопорушень, - розповів начальник відділу Державної служби охорони при УМВС Сергій Чеботар.

Нині 158 атестованих та 142 вільнонайманих працівники ВДСО забезпечують охорону понад 3 тисяч об'єктів. Своєю невтомною службою вони оберігають спокій та добробут громадян. Не обійшлося, на жаль і без втрат колег. Тож цього дня усі присутні вшанували пам'ять держохоронців, котрі загинули при виконанні службових обов'язків.

За 62 роки існування служба пройшла довгий шлях становлення та розвитку. Підрозділ змушений йти в ногу з часом, з новітніми технологіями, - зауважив заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки Ярослав Козак. Приємно, що державна служба охорони нині утримує лідируючі позиції в регіоні. Це означає високу довіру населення до роботи міліції.

З рук Ярослава Козака найкращі працівники служби отримали подяки, грошові заохочення, чергові спеціальні звання.

А ювілейний знак Державної служби охорони отримали ветерани підрозділу – колишні керівники ВДСО.

Зі словами вдячності звернувся до держохоронців міський голова Чернівців Олексій Каспрук, побажавши всім працівникам служби та їх родинам міцного здоров'я, родинного затишку та благополуччя. Також міський голова вручив подяки від Чернівецької міської ради.

У гості до шефів прийшла і Наталя Ткачук – директор спеціальної школи інтернату №2 м. Чернівців. Вже впродовж багатьох років допомагають працівники ВДСО вихованцям закладу. Тож дітки через директора передали шефам вишитий власноруч герб України.

А колишні керівники служби Володимир Деменюк та Василь Патраш поспілкувалися із особовим складом, подякували їм за гарну службу та зазначили, що пишаються досягненнями підрозділу.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку в ДТП тілесні ...

КОМЕНТАРІ