В Житомирській області коростенські правоохоронці викрили наркопритон в одному з сіл району

В Житомирській області коростенські правоохоронці викрили наркопритон в одному з сіл району

30.10.14 18:14 0 771
Днями працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Коростенського міського відділу міліції викрили 26-річного жителя району, який за місцем проживання організував наркопритон. Також правоохоронці встановили, що молодик самостійно вирощував коноплі та зберігав наркотики. Наразі за всіма фактами відкриті кримінальні провадження.

Під час відпрацювання району міліціонери побували в оселі жителя с. Лісівщина, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання наркотичних засобів. За оперативною інформацією, чоловік не покинув свого згубного заняття.

Відтак у ході перевірки працівники міліції встановили, що 26-річний чоловік, який і сам тривалий час вживає наркотичні засоби, надав своїм товаришам із сусіднього села приміщення літньої кухні для вживання наркотичних засобів.

Також неподалік від будинку на земельній ділянці правоохоронці виявили та вилучили 20 рослин конопель. Як пояснив господар помешкання, він посіяв насіння для виготовлення у подальшому наркотичної речовини. Також чоловік пояснив, що це тільки для власного вжитку, «аби іноді покурити».

Згодом під час санкціонованого обшуку підсобного приміщення домогосподарства міліціонери виявили та вилучили подрібнену рослинну масу у пакетах, розфасовану у паперові згортки та специфічний пристрій для споживання марихуани.

Відтак усе вилучене направлене на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

- Наразі за цими фактами слідчим відділенням відкриті кримінальні провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч.1 ст.317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), а також за ч.2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), а також за ч.1 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель), - повідомив начальник Коростенського МВ Ігор Жміда. – Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Олена Волковська,

Коростенський МВ УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: 30 жовтня у Тернополі буде ...

КОМЕНТАРІ