В Закарпатській області з початку року розшукано 187 злочинців,з яких 11 розшукувались за вчинення особливо тяжких злочинів

В Закарпатській області з початку року розшукано 187 злочинців,з яких 11 розшукувались за вчинення особливо тяжких злочинів

30.10.14 14:43 0 713
Виконувач обов`язків прокурора області Роман Балита наголошує на тому, що необхідно активізувати діяльність всіх правоохоронних органів області по розшуку осіб, які ухиляються від слідства та суду, безвісно зниклих громадян та злочинців, які ухиляються від відбування кримінального покарання, а також розробити та узгодити план заходів, спрямованих на системне зменшення залишку таких осіб.

Саме про це ішла мова на міжвідомчій нараді в прокуратурі Закарпатської області. Адже, за словами Романа Балити, ефективність кримінального судочинства взагалі та досудового розслідування зокрема пов’язана зі швидким, повним і неупередженим розслідуванням. Однак, коли виникають об’єктивні умови, за яких продовження досудового провадження неможливе, органи досудового слідства вимушені винести постанову про зупинення розслідування. Однією з підстав для зупинення розслідування є переховування підозрюваного від органів слідства та суду.

Цей інститут нерозривно пов’язаний з організацією розшуку осіб, які ухиляються від слідства та є надзвичайно актуальний, зважаючи на необхідність безумовного поновлення прав потерпілого та дотримання загальних, визначальних та фундаментальних засад кримінального провадження.

Зважаючи на це, правоохоронними органами краю вжито ряд організаційних та практичних заходів спрямованих на підвищення ефективності розшуку осіб, які ухиляються від слідства та суду, безвісно зниклих громадян та злочинців, які ухиляються від відбування кримінального покарання. Частина з даних питань була предметом розгляду, у тому числі, на спільній колегії прокуратури області та УМВС України в області, на якій були розроблені конкретні заходи, направлені на активізацію розшуку осіб зазначених категорій, проте виконання їх ще не дало позитивних результатів в цілому.

В результаті, завдяки вжитим оперативно-розшуковим заходам, в поточному році розшукано та знято з обліків 187 злочинців, з яких 11 розшукувались за вчинення особливо тяжких злочинів та 51 за вчинення тяжких злочинів.

Відтак, після конструктивного обговорення проблем, шляхів їх подолання, а також висловлення зауважень та конкретних пропозицій, заплановано заходи які покликані активізувати діяльність на цьому напрямку.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку в ДТП тілесні ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ