На Львівщині активно реалізується проект впровадження гендерної політики в державне управління

На Львівщині активно реалізується проект впровадження гендерної політики в державне управління

30.10.14 13:41 0 755
В межах проекту «Демократизація, права людини і розвиток громадянського суспільства», який виконується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії, протягом 2013-2016 років через Творчий центр ТЦК проводиться робота з реалізації згаданого проекту у Львівській області, – про це повідомила заступник дтректора соціального захисту населення ОДА Оксана Яковець.

Вона розповіла, що проект реалізується Благодійним фондом «Центр підтримки ініціатив» у співпраці з департаментом соціального захисту населення ЛОДА.

“Оскільки саме органи державної влади формують політику, нагальною потребою стало впровадження гендерного підходу в державне управління в Україні. Особливого значення та актуальності набуває формування та реалізація державної гендерної політики в умовах європейського вибору України в контексті її світової та європейської інтеграції”, – зазначила Оксана Яковець.

За її словами, дана ініціатива зосереджена на дослідженні та оцінюванні “Програми зайнятості населення Львівської області на 2013-2017 роки” завдяки проведенню гендерного аналізу заходів програми на предмет їх релевантності.

“Ми вже здійснили виїзди у Жовківський та Стрийський райони, де проводилась безпосередньо робота у фокус-групах, в яких взяли участь державні службовці, представники громадських та неурядових організацій тощо. Також проведено семінари та наради у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації з широким обговоренням Програми зайнятості населення Львівської області на 2013-2017 роки”.

За підсумками реалізації проекту «Об'єднання зусиль задля формування політики рівних можливостей» проведено «круглий стіл» та громадське обговорення результатів оцінки «Програми зайнятості населення Львівської області на 2013-2017 роки» щодо врахування ґендерного підходу у програмі та у реалізованих заходах.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Будь обачний: ...
Наступна новина: На Хмельниччині визначено ...

КОМЕНТАРІ