Тернопілля: зросли надходження до загального фонду бюджету області

Тернопілля: зросли надходження до загального фонду бюджету області

30.10.14 14:58 0 773
До загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 748,9 млн гривень власних доходів. Відтак, план виконали на 101,7%. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 14,2 млн гривень або на 1,9 %.

Про це повідомив директор департаменту фінансів тернопільської облдержадміністрації Степан Скиби ляк на засіданні колегії ОДА 29 жовтня.

«Виконання бюджету забезпечили усі райони, крім Борщівського та м. Тернополя, - повідомив він. - Зменшили надходження порівняно із січнем-вереснем 2013 року Бучацький та Гусятинський райони. Щодо податку та збору на доходи фізичних осіб, коштів надійшло у розмірі 616,7 млн гривень, план виконали на 100,5%. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 10 млн гривень або на 1,6%. План податку та збору на доходи виконали всі райони, крім Бучацького, Гусятинського, Зборівського, Козівського, Шумського та м. Тернополя».

За словами Степана Скибиляка, негативно впливає на надходження до бюджетів усіх рівнів наявність заборгованості суб'єктів господарювання до місцевих бюджетів, яка станом на 1 жовтня становила 45,5 млн гривень.

«Податковий борг до початку року збільшився на 14 млн гривень (44,3 %), найбільший ріст допустили у м. Тернопіль, Чортківському, Теребовлянському та Зборівському районах, - додав директор департаменту фінансів. - У зв'язку із невиконанням 145 місцевими радами плану доходів недоодержано 12,2 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість таких бюджетів збільшилась на 50, недоодержана сума – на 8,8 млн гривень. Найбільше бюджетів, що не виконали план, у Козівському, Бучацькому, Зборівському районах».

Обсяг заборгованості із заробітної плати в реальному секторі економіки станом на 1 жовтня становив 8,2 млн гривень. Як наслідок, до місцевих бюджетів недоодержано 1,2 млн гривень податку та збору на доходи фізичних осіб.

Щодо загального фонду обласного бюджету, розмір власних доходів становить 171,3 млн гривень, виконання плану склало 99,9% (недоодержано 0,1 млн гривень). Податку та збору на доходи фізичних осіб мобілізували на 154,2 млн гривень (99,8 %), надходження відносно аналогічного періоду минулого року зросли на 2,5 млн гривень (1,6 %).

«У структурі доходів загального фонду питома вага даного платежу становить 90%. Враховуючи те, що практично половину надходжень забезпечує реальний сектор економіки, виконання даного податку залежить від своєчасності виплати заробітної плати, законності оформлення трудових відносин з найманими працівниками, забезпечення мінімальних гарантій оплати праці», - додав Степан Скибиляк.

Для поліпшення економічного становища області цього року провели ряд заходів, метою яких була легалізація робочих місць, зазначив очільник краю Олег Сиротюк.

«В області відбулися значні зрушення у плані реалізації робочих місць, - констатував голова облдержадміністрації. –У результаті проведення спільно з податковою службою операції «Урожай» легалізували понад 1200 робочих місць. Це забезпечило значні надходження у бюджет у вигляді податків від фізичних осіб».

Олег Сиротюк також наголосив на важливості зміни формату роботи податкової служби.

«До кінця року скасували усі перевірки підприємницького середовища контролюючими інспекціями, - додав він. – Зі сторони підприємців ми не бачимо змін у ставленні до ситуації».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ