На Тернопільщині відзначать 96-ту річницю створення ЗУНР

На Тернопільщині відзначать 96-ту річницю створення ЗУНР

30.10.14 12:45 0 724
Про підготовку до відзначення на Тернопільщині 96-ої річниці створення ЗУНР йшлося 29 жовтня на засіданні оргкомітету під керівництвом заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Леоніда Бицюри.

Як повідомив директор департаменту культури, релігій та національностей облдержадміністрації Григорій Шергей, 1 листопада у населених пунктах Тернопільщини відбудеться покладання квітів до пам'ятників визначним діячам українського відродження доби ЗУНР-УНР та пам'ятних знаків борцям за незалежність України.

Впродовж тижня у бібліотеках, музеях, навчальних закладах області відбудуться тематичні виставки, круглі столи, експозиції, присвячені видатним діячам Західно-Української Народної республіки та пам'ятним подіям того часу.

Виставку, присвячену 96-й річниці створення ЗУНР, відкриють у Державному архіві Тернопільської області 31 жовтня.

1 листопада о 14 год на меморіальному комплексі «Могили січових стрільців» відбудеться панахида, приурочена річниці створення ЗУНР. Також цього дня у місті пройде традиційний похід з Майдану Волі по вул. Кардинала Йосипа Сліпого, Острозького, Микулинецькій до кладовища.

«Історія ЗУНР тісно переплетена з історією Тернопільщини, адже саме Тернопіль у грудні 1919 року на певний період став столицею Західно-Української Народної Республіки, - зазначив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра. - Хоча існування ЗУНР не було тривалим у часі, однак воно продемонструвало здатність українського суспільства творити свою державу і стало прикладом політичної зрілості, національної єдності та розуміння державних інтересів. Тому наше завдання – гідно вшанувати річницю створення ЗУНР, адже це – наша історія, яку ми не маємо права забути».

За підсумками засідання Леонід Бицюра дав відповідні доручення працівникам структурних підрозділів облдержадміністрації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 32-річний хмельничанин ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ