На Тернопільщині пригоди п'яного автокрадія закінчилися кримінальним провадженням

На Тернопільщині пригоди п'яного автокрадія закінчилися кримінальним провадженням

30.10.14 11:43 0 753
Незаконне заволодіння транспортним засобом співробітники Шумського райвідділу міліції інкримінують 18-річному жителю села Матвіївці. Хлопець, аби розважитися поцупив старенькі «Жигулі». Як встановили правоохоронці, за кермо чужої автівки він сів напідпитку.

Повідомлення про крадіжку автомобіля марки «ВАЗ-2106» надійшло до працівників райвідділу вранці. Автовласник розповів, що автівку поцупили вночі з його приватного господарства. Чоловік ніяк не міг зрозуміти, кому знадобилися його старенькі «Жигулі».

Міліціонери негайно розпочали пошуки транспортного засобу. Вже невдовзі працівники районної Державтоінспекції помітили автомобіль, який за прикметами був дуже схожий на викрадений. Міліціонери спробували зупинити «Жигулі», але водій лише додав швидкості. Працівники Державтоінспекції розпочали переслідування втікача. Наздогнати горе-водія вдалося через декілька кілометрів.

Викрадачем автівки виявився 18-річний житель села Матвіївці. Як встановили правоохоронці, він кермував автомобілем, будучи напідпитку та без водійського посвідчення.

З'ясувалося, що напередодні вчинення злочину юнак гостював у сестри, в селі Темногайці. Ввечері його потягнуло на пригоди – захотілося поїхати до дівчини у сусідній район. От тільки не було на чому. Вирішив скористатися чужим транспортним засобом. На одному із господарств запримітив старенькі «Жигулі». Пробравшись на подвір'я, відчинив чужу легківку. Вирвавши проводи із замка запалювання, завів двигун і поїхав кататися.

Така витівка обернулася для юнака відкриттям кримінального провадження. Йому інкримінують частину 1 статті 289 ККУ – незаконне заволодіння транспортним засобом. Крім того, йому доведеться понести й адмінвідповідальність за те, що сів за кермо у нетверезому стані та без водійського посвідчення.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ