“Підготовчі роботи зі спорудження транзитних містечок у Дніпропетровській області ведуться активно: в подальшому ми матимемо комфортні містечка,в яких буде зручно і дорослим,і дітям” – Анатолій Бойко

“Підготовчі роботи зі спорудження транзитних містечок у Дніпропетровській області ведуться активно: в подальшому ми матимемо комфортні містечка,в яких буде зручно і дорослим,і дітям” – Анатолій Бойко

30.10.14 14:16 0 723
Державна служба України з надзвичайних ситуацій постійно контролює процес будівництва транзитних містечок у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях для тимчасового проживання у них внутрішньо переміщених осіб. Житлові модулі для їх спорудження були виділені для України Урядом Німеччини. На території Дніпропетровської області буде споруджено 5 таких містечок, у кожному з яких планується розмістити до 400 осіб. Ділянки для їх спорудження вже виділені у містах Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Кривий Ріг, Павлоград та Нікополь.

28 жовтня перший заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-майор служби цивільного захисту Анатолій Бойко особисто проінспектував роботу, що ведеться на ділянках для спорудження транзитних містечок у містах Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Дніпропетровськ та Павлоград.

Зокрема, Анатолій Бойко, спільно з представниками ДСНС України, органів місцевої влади та житлово-комунального господарства перевірив стан підготовки ділянки площею 1,8 га у селищі Мирівське Тернівського району міста Кривий Ріг до спорудження транзитного містечка. Під час перевірки було встановлено, що на даній ділянці враховано питання щодо підведення комунікацій електромережі, водопостачання, водовідведення та теплопостачання. На даний момент проводиться розчищення території для встановлення збірних будинків підвищеного комфорту.

“Ділянка для побудови містечка обрана досить вдало, адже під час проектування було враховано зручність підведення комунікацій. До того ж біля території функціонує розв’язка міського транспорту. На ділянці для майбутнього містечка є будівлі під дитячий садок та школу. Роботи ведуться активно, тому сподіваюся, що в подальшому ми матимемо комфортне транзитне містечко, в якому буде зручно і дорослим, і дітям”, - зазначив Анатолій Бойко.

Під час робочого візиту, перший заступник Голови ДСНС України також проконтролював стан виконання робіт у місті Дніпродзержинськ на Лівому березі 4 мікрорайону, де розпочато роботи з будівництва містечка. Також Анатолій Бойко відвідав майданчики під будівництво модульних будинків на території Дніпропетровська та Павлограда. Наразі на цих територіях під керівництвом співробітників ДСНС України проводяться роботи з розчищення ділянок під будівництво, звільнення від зелених насаджень, облаштування та підключення комунікацій.

За результатами перевірок спільно з представниками міських рад та житлово-комунального господарства, було обговорено проблемні питання та подальші кроки будівництва містечок на визначених ділянках.

Нагадаємо, у трьох областях України наразі ведуться роботи щодо спорудження транзитних містечок для тимчасово переміщених осіб. Житлові модулі для їх спорудження є частиною гуманітарної допомоги, яку Німеччина надала Україні. На початку жовтня 5 вантажівок з модулями вже прибули до Харкова, де наразі триває процес спорудження будиночків. Також до України прибуло 106 вантажівок з побутовою технікою, медичним обладнанням та теплим одягом. Ця допомога наразі доставляється до Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей та у подальшому розповсюджуватиметься Товариством Червоного Хреста в Україні та регіональними штабами ДСНС України.

На початку листопада до України прибуде ще тридцять вантажівок з житловими модулями. Всього планується доставити ще близько ста фур. Споруджуватимуться транзитні містечка за рахунок іноземних інвесторів.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юна дослідниця Діана ...
Наступна новина: В Луцьку депутати ...

КОМЕНТАРІ