Луцьк: депутати внесли зміни до бюджету міста

Луцьк: депутати внесли зміни до бюджету міста

30.10.14 15:23 0 755
Під час сьогоднішнього пленарного засідання 65-ї сесії міської ради на розгляд обранців було внесено проект рішення “Про внесення змін до рішення міської ради від 07.02.2014 № 53/3 “Про бюджет міста Луцька на 2014 рік” з врахуванням змін, внесених міською радою”. Про зміни, які пропонується внести у головний фінансовий документ міста, обранців громади інформувала начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова. Вона зауважила, що розпорядниками коштів направлені запити з проханням фінансування тих чи інших заходів. За її словами, часто це зумовлено подорожчанням витратних матеріалів, аварійними ситуаціями тощо.

Зокрема, Лілія Єлова зазначила, що пропонується виділити кошти на придбання земельної ділянки для розширення міського кладовища у селі Гаразджа.

Також передбачається виділити 640 тисяч гривень на будівництво черги полігону твердих побутових відходів у селі Брище. За її словами, на ці цілі спрямовуються кошти, які надійшли від сплати пайової участі у розвиток інфраструктури міста Луцька.

Начальник управління фінансів та бюджету зауважила, що нині у Міністерстві фінансів на погоджені перебуває документація для отримання кредиту ЄБРР для реалізації проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста Луцька. За її словами, розмір кредиту становить 10 мільйонів євро і нині необхідно відкоригувати граничну суму боргу міста станом на 31 грудня цього року та встановити її на позначці 170 мільйонів гривень.

Заслухавши доповідь, депутати погодили запропоновані зміни до міського бюджету.

Також під час сьогоднішнього засідання розглядалося й питання стану виконання бюджету міста за 9 місяців 2014 року. Депутати вирішили не заслуховувати інформацію начальника управління фінансів та бюджету Лілії Єлової, а перейти одразу ж до запитань.

Так, їх озвучили обранці громади Андрій Осіпов, Сергій Сівак, Петро Савчук і Микола Дендіберін.

Міський голова Микола Романюк наголосив, що ведеться робота з наповнення бюджету. Шукаються альтернативні шляхи. Зокрема, залучаються грантові кошти різних організацій для реалізації певних проектів.

Міський голова зазначив, що розпочалися роботи з реконструкції Луцького зоопарку. Цей проект реалізується у рамках програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна”. Микола Романюк зауважив, що отримано 408 тисяч євро. Роботи планують завершити у наступному році.

Він наголосив, що фінансування по проекту “Безпечне місто” перенесено на наступний рік, адже до кінця року навряд чим встигнуть провести усі тендерні процедури, тощо.

Активна робота ведеться з організацією НЕФКО, яка виділяє кошти на впровадження енергозберігаючих заходів у закладах бюджетної сфери.

Зрештою, обранці громади взяли інформацію до відома.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ