В Луцьку обранці громади озвучили запити та запитання

В Луцьку обранці громади озвучили запити та запитання

30.10.14 12:17 0 816
Затвердивши порядок денний, депутати перейшли до запитів та запитань, для озвучення яких записалось 14 обранців громади.

Традиційно, депутати порушували питання ремонту прибудинкових території, підвалів у житлових будинках міста, освітлення вулиць та несанкціонованого встановлення гаражів.

З таким запитанням до міського голови звернулися обранці громади Анатолій Пархом'юк, Аскольд Пекарський, Олександр Плісецький, Петро Савчук, Микола Яручик, Микола Дендіберін.

Зокрема, Тарас Бас клопотався про ремонт вулиці Вересневої. Микола Романюк повідомив, що частину вулиці вже зробили, на це виділялися кошти з обласного бюджету, тож це питання — на контролі.

Анатолій Бірюков повідомив, що до нього звернулися мешканці будинку № 13, що на проспекті Перемоги. Вони стурбовані будівництвом автостоянки, що ведеться поряд. На його думку, це додаткова загазованість та небезпека. Тож обранець громади попросив зобов'язати забудовників розмістити на інформаційних дошках будинків план реконструкції та зустрітися з жильцями, аби роз'яснити ситуацію. Другий його запит стосувався ремонту тротуарного покриття на зупинці, що на проспекті Перемоги навпроти автошколи.

Ще одне проблемне питання щодо ремонту вулиць Вахтангова та Заньковецької порушив у запиті Іван Корчук. Він попросив передбачити на це кошти у бюджеті міста на 2015 рік.

Депутат Роман Романюк звернувся до міського голови з пропозицією облаштувати на Театральному майдані міста меморіальну дошку, де напишуть імена усіх героїв, які загинули на Майдані. “Революція гідності забрала життя сотні людей. Стіна на Театральному майдані стала визначним місцем для лучан, які приходять вшанувати героїв”, - зазначив він. Тож на його переконання, це місце стало б доцільним для розташування такої дошки пам'яті, її дизайн запропонував розробити управлінню містобудування та архітектури міської ради.

Міський голова Микола Романюк повідомив, що схожа ідея вже є. Розглядалась пропозиція розміщення на цьому ж місці інформаційної дошки з фото та іменами усіх, хто загинув під час революційних подій 2013-2014 років. “Це важлива сторінка у історії нашої держави, тому необхідно, аби майбутні покоління пам'ятали про кожного з цих людей”, - переконаний міський голова. Так, на честь героїв Небесної сотні на П'ятницький гірці буде збудовано капличку, а біля могили Василя Мойсея — меморіальну стелу. Що ж до Театрального майдану — остаточного рішення не прийняли, питання розглядатиметься, проте запит Романа Романюка підтримали.

Тему економії газу у запиті порушив депутат Андрій Козюра. Він вважає, що відключивши подачу гарячої води, лучани використовують природний газ, нагріваючи холодну. Тож звернувся з проханням вивчити — на якому рівні відбувається економія.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що ситуація дуже складна. “Деякі люди не розуміють, що країна перебуває у стані війни. Нашому місту показник економії збільшено з 30 до 35 %, якщо ми не будемо дотримуватись економії — газу не вистачить, зупинять роботу низка підприємств міста”, - наголосив він й висловив вдячність лучанам за розуміння.

Депутат Андрій Осіпов звернувся до міського голови з питанням, чому не затвердили тарифи приватній компанії «Луцька комунальна система», що обслуговує будинок на проспекті Перемоги, 10. Це, за його словами, впливає на отримання пільг та субсидій. Микола Романюк дав доручення профільним структурним підрозділам вивчити ситуацію.

Ігор Поліщук озвучив запит про те, що мешканцям будинку на вулиці Лесі Українки, 67, дошкуляють рекламні щити, що від вітру створюють шум. До того ж руйнується зовнішня стінка будівлі, опадають частини плит, внаслідок чого затікає вода під час дощу, на стінах будинку та у квартирах утворюється пліснява й волога. Обранець громади звернувся до міського голови з проханням демонтувати проблемні рекламні щити, за що підписалися мешканців 20-ти квартир цієї багатоповерхівки.

Окрім цього, запити озвучили депутати Сергій Сівак, Олександр Пиза та Микола Дендіберін.

Обранці громади підтримали запити своїх колег.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ