Віктор Кіс: «На Хмельниччині спостерігається тенденція до зменшення рівня злочинності»

Віктор Кіс: «На Хмельниччині спостерігається тенденція до зменшення рівня злочинності»

31.10.14 12:11 0 714
На Хмельниччині у порівнянні з минулим роком поменшало крадіжок, шахрайств, викрадень автотранспорту та зґвалтувань. Про це розповів заступник начальника УМВС України в Хмельницькій області — начальник кримінальної міліції Віктор Кіс.

Водночас, уточнив полковник міліції, зріс рівень розкриття правопорушень. питома вага розкритих злочинів складає 44,1% проти 34,1% у минулому році.

Крадіжок у поточному році ми зареєстрували майже на 500 менше — 4 153, тоді як минулоріч у цей самий час мали на обліку 4 526 таких злочинів, — говорить Віктор Іванович. — Хоча цей вид кримінальних правопорушень, як і раніше, складає близько 50% від загальної кількості злочинів, зареєстрованих в області. Шахрайств зафіксовано 479 проти 602 у 2013 році.

«Найпопулярнішими» серед злодіїв так і залишаються шахрайства за допомогою банківських платіжних карток. Легенди, під приводом яких шахраї виманюють кошти, майже не змінилися. Гроші, як правило, просять перерахувати, щоб звільнити від відповідальності, сина, який начебто потрапив до міліції, або вирішити питання з непритягненням до відповідальності за вчинення ДТП. Щоправда, враховуючи ситуацію в країні, з‘явилися і такі зловмисники, для яких немає нічого святого. Вони телефонують і повідомляють, що близький родич у полоні, та просять перерахувати кошти на його викуп. Багато таких дзвінків останнім часом надходить саме зі сходу країни.

Завдяки оптимізації робочих процесів в поточному році в органах внутрішніх справ Хмельниччини суттєво підвищилась ефективність розкриття розбійних нападів (88,9%), грабежів (47,3%), крадіжок (30,3%), шахрайств (28,0%), незаконних заволодінь транспортними засобами (66,0%).

Загалом, розкриття більшості видів кримінальних правопорушень є вищим ніж в середньому по державі.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Волинська область: у Ковелі ...

КОМЕНТАРІ