У Львові УГКЦ пропонує альтернативу Хелловіну – чування на прославу Андрея Шептицького

У Львові УГКЦ пропонує альтернативу Хелловіну – чування на прославу Андрея Шептицького

31.10.14 14:17 0 640
1 листопада розпочинається Рік митрополита Андрея Шептицького. Якраз на цей день припадає 70-та річниця смерті великого митрополита.

З цієї нагоди 31 жовтня о 20.00 у каплиці митрополичих палат на площі Св. Юра відбудуться молодіжні чування, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Зустріч розпочнеться молитвою на прославу митрополита Андрея Шептицького, після якої до учасників чувань звернеться архієпископ і митрополит Львівський Ігор (Возняк). Далі молодь урочисто зі свічками перейде до собору св. Юра, де розпочнеться молитва на вервиці. Її особливістю буде те, що учасники вислухають послання митрополита Андрея.

«Хоч послання написані більш як століття тому, вони стосуються сьогодення. Під час вервиці відбудеться сучасне прочитання цих вагомих слів митрополита Андрея. Ми прагнемо, щоб молода людина зрозуміла свою місію: пам’ятати про героїв і відбудовувати нашу державу», – зазначив капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

Молитва на вервиці відбудеться за участю молодіжного хору собору св. Юра, камерного хору «Soli Deo» храму пресвятої Євхаристії та струнної групи молодіжного академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів».

«Дуже тішуся, що церква цьогоріч пропонує альтернативний захід до Хелловіну та культу смерті. Адже для молоді це буде своєрідний вибір. Що ти обираєш: смерть чи життя? Ми й так перебуваємо в обіймах смерті, тому чи не варто вже нарешті відкинути це все і звернутися до Бога? Ми закликаємо поговорити про життя», – додав о. Павло Дроздяк.

Організовує чування молодіжна спільнота «Святоюрська молодь» спільно з Молодіжною комісією Львівської архієпархії.

Вшанування пам’яті Митрополита Андрея Шептицького продовжить архієрейська літургія 1 листопада о 10.00 в соборі святого Юра, яку очолить глава УГКЦ Святослав (Шевчук). Окрім того, о 16.00 відбудеться академія-реквієм, присвячена митрополитові Андрею Шептицькому. Виконавці – солісти, хор та камерний оркестр заслуженої капели України «Трембіта».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькі міліціонери ...
Наступна новина: 31 жовтня 2014 року – ...

КОМЕНТАРІ