Скрипка бачить себе творчою людиною,а не громадським діячем

Скрипка бачить себе творчою людиною,а не громадським діячем

31.10.14 11:30 0 629
Український музикант Олег Скрипка привіз Львова новий благодійний проект – джаз по-львівськи «Джаз-кабаре». Співак розповідає, що якось почувши зі старих платівок довоєнний львівський джаз, він вирішив відтворити його наживо.

Про це сам Олег Скрипка розповів в ексклюзивному інтерв‘ю журналісту програми новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Тетяні Кузьмінчук.

– Років сім тому я гуляв у Львові по площі Ринок і зустрів одного дядька. Він мені передав диск із українським джазом часів до Другої світової війни. І тоді мені стало зрозуміло, що половина України – у Європі. І у нас, в Україні, була європейська культура. Тож зараз хочеться повернути цей старовинний джаз до Львова. Водночас, цей концерт матиме і благодійну складову, адже ним також і збиратимемо кошти для військових. Зокрема для 80-ої десантної бригади, яка базується у Львові.

– Тим часом, поки ви даєте благодійні концерти, деякі українські зірки їздять з концертами до Росії та беруть нагороди у Москві. Як ви ставитесь, до такої поведінки ваших колег?

– Я ставлсь до цього по-християнськи. Біблія кажке, що не треба нікого осуджувати. Це їхня справа. Слід просто вирішувати самому для себе. чи варто тобі слухати цю музику, чи ні.

– Відомо, що Кабмін заборонив 14-тьом російським виконавцям в‘їзд на територію України. Як ви вважаєте, чи доцільним є таке рішення?

– Перед виїздом до Львова я просто спеціально поклацав всі київські радіо. Там – повна «вата». Не можливо було навіть щось слухати. Тож, я вважаю, якщо у нас забороняють в‘їзд якимось виконавцям, чи блокуватимуть їхні концерти, то це не вирішує питання, а навпаки – знову провокує до якихось дій.

– Звернемося ще до іншої актуальної теми. У нас відбулися вибори до ВР і знову до парламенту потрапили артисти. Як ви вважаєте, чи люди культури повинні йти у політику?

– Я вважаю, що люди повинні займатися тим, чим вони хочуть і чим вони вміють займатися. В принципі, може бути по-різному. Наприклад, в Америці такі актори як Рейган, Шварцнегер – прекрасні політики. Але тут не слід забувати, що може вийти і навпаки. Зараз ми організовуємось навколо благодійності, щоб дійсно комусь допомогти. І ми це робимо незалежно від держави. Тож я двома руками голосую за те, щоб ми створювали громади, і щоб ми мінімально залежали від держави.

– Тобто ви більше бачите себе громадським діячем?

– Я себе не бачу взагалі громадським діячем. Я бачу себе творчою людиною. Я хочу робити творчі проекти, які незалежні від держави, але які підтримуються державою.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сформовано новий склад ...
Наступна новина: У Житомирі не розминулися ...

КОМЕНТАРІ