До Року митрополита Шептицького в Україні покажуть мультфільми на сакральну тематику

До Року митрополита Шептицького в Україні покажуть мультфільми на сакральну тематику

31.10.14 13:55 0 605
2 листопада в рамках проекту «Духовне намисто» одразу в кількох містах відбудеться показ мультфільмів «Гошів» (про відоме відпустове місце на Івано-Франківщині) та «Прилбичі» (про знане родинне село та юнацькі роки митрополита Андрея Шептицького).

Акція приурочена до Року пам’яті митрополита Андрея Шептицького і одночасно пройде у Києві, Львові, Харкові та Прилбичах, повідомили організатори.

Як зазначив голова Митрополичої катехитичної комісії УГКЦ о. Михайло Гарват, мультфільми на сакральну тематику покажуть також і в багатьох парафіях УГКЦ.

У Києві презентація мультфільмів розпочнеться о 12.15 в храмі святого Василія Великого, Вознесенський узвіз, 7 (колишня вул. Смирнова-Ласточкіна).

У Львові показ мультфільмів відбуватиметься під час молитовної академії (до Року митрополита Андрея Шептицького «Як будувати рідну хату») кінопалаці ім. О.Довженка о 15.00.

Окрім мультфільмів на сакральну тематику, діти перенесуться в історичні часи разом із героями мультсеріалу «Легенди України», додають організатори.

Довідка.

«Духовне намисто» – це популярна збірка українських мультфільмів на сакральну, історичну та етнічну тематику. Проект уже був представлений у Свято-Михайлівському золотоверхому соборі, у храмі святого Василія Великого, київських загальноосвітніх закладах, в «Мистецькому арсеналі», Варшаві, Львові та Івано-Франківську.

Проект створений компанією «Арт-Відео» – володарем гран-прі фестивалю «Золота Пектораль», виробник популярних мультсеріалів «Кіт Викрутас», «Казковий Патруль», «Легенди України» та багатьох інших.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Правоохоронцям ...

КОМЕНТАРІ